Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ukliďme Brno: město se zapojí do akce Ukliďme Česko

Město Brno se zapojí do celostátní akce Ukliďme Česko, v rámci které skupiny dobrovolníků a místních iniciativ občanů uklízí volně pohozené odpadky a černé skládky, které se po zimě objeví v mnoha zapadlých koutech obcí. Akce se uskuteční v sobotu 18. dubna 2015.

Město Brno zajistí prostřednictvím městské odpadové firmy SAKO zdarma odvoz veškerého nepořádku vysbíraného v rámci akce na území Brna. Dobrovolníkům navíc poskytne také 1000 pytlů a ochranných rukavic. Vedení města také projedná s městskými částmi, které nejlépe ví, kde potřebují pomoci s úklidem, aby se do akce aktivně zapojily a dobrovolnické úklidy na svém území zorganizovaly.

„Akci Ukliďme Česko považuji za velmi užitečnou, protože dokáže aktivizovat stovky lidí, kterým není lhostejný stav jejich okolí. S přicházejícím jarem se tak naše město může stát čistější a krásnější. Dobrovolnické práce mnoha skupin Brňanů si velice vážím, a proto akci i osobně podpořím,“ dodal Martin Ander, náměstek primátora města Brna pro životní prostředí.

Podrobnosti o zapojení se do akce Ukliďme Česko najdou zájemci na webu www.ukllidmecesko.cz

V loňském roce proběhl dobrovolnický úklid v Brně v rámci akce Ukliďme Česko na celkem 14 místech, a to za aktivní účasti více jak stovky dobrovolníků.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Česko, úklid, SAKO, Martin Ander

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukliďme Brno: město se zapojí do akce Ukliďme Česko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.