Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tescan má objednávky za 300 milionů a nabírá zaměstnance

Brněnskému výrobci elektronových mikroskopů Tescan loni poprvé stouply tržby zhruba na miliardu korun. Tržby firmy rostou v posledních letech o desítky procent. V roce 2011 činily 659 milionů. Firma staví nové výrobní prostory a nabírá zaměstnance.

Firmě roste i zisk. Tescan v roce 2011 vydělal před zdaněním 155 milionů, loni to bylo podle prvních odhadů už 250. Firma přijala 70 nových pracovníků a v Brně Kohoutovicích staví novou výrobní budovu.

„Máme smlouvu do konce května na stavební část, v červenci bychom se rádi stěhovali,“ uvedl předseda představenstva společnosti Jaroslav Klíma. Firma nyní zaměstnává kolem 200 lidí. Letos přijme minimálně dalších 30. „Jednoduše nestíháme, máme objednávky za 300 milionů jen na první kvartál,“ pokračoval.

Podle něj jsou výrobky společnosti atraktivní pro odběratele díky investicím do vývoje. „Investujeme i do prodejní sítě, hlavně se nám daří v USA, kde jsme koupili americkou distribuční firmu a máme novou pobočku na západním pobřežní,“ dodal Klíma.

Tescan vznikl v roce 1991. Společnost založilo pět vývojářů z bývalého státního podniku Tesla Brno. Původně se firma zaměřovala na opravy a servis elektronových mikroskopů a vývojové práce na zakázku. Nyní společnost vyvíjí a prodává vlastní mikroskopy.

Jedním z hlavních konkurentů Tescanu je společnost FEI, která má výrobní základnu také v Brně. Také ta roste a ročně přibírá desítky nových zaměstnanců. FEI se chce také stěhovat do nové haly, protože její výrobní prostory jsou už malé.

Zdroj: ČTK
Foto: www.tescan.com/cz

Štítky elektronika, firma, Tescan, mikroskop, rostoucí zisk, roustoucí tržby, noví zaměstnanci, Jaroslav Klíma, Brno, USA, TESLA Brno, státní podnik - v likvidaci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tescan má objednávky za 300 milionů a nabírá zaměstnance  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.