Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Soutěž kvetoucích sídel bude slavnostně zakončena v Brně

Město Brno bude v září 2016 pořádat slavnostní ceremoniál vyhlášení vítězů soutěže Entente Florale Europe (Evropská kvetoucí sídla) neboli soutěže „kvetoucích měst“. Jedná se o velice prestižní evropskou záležitost s tím, že Brno v konkurenci několika měst získalo prvenství.

To potvrdila také Rada města Brna, která v úterý 21. dubna 2015 odsouhlasila uspořádání slavnostního vyhodnocení soutěže v Brně, což je výjimečné, neboť Česká republika od roku 2002, kdy se do dění zapojila, dosud nebyla hostitelem slavnostního předávání cen soutěže Entente Florale Europe.  

Statutární město Brno bylo přímo do soutěže nominováno v roce 2004 a v konkurenci 11 evropských měst získalo druhé místo a speciální cenu za zvlášť profesionální přístup v péči o historické parky a koncepční péči o stromořadí. Organizací účasti města Brna v soutěži byla v roce 2004 pověřena Veřejná zeleň města Brna, která je správcem celoměstsky významných parků a uličního stromořadí na území města Brna.

Uspořádání slavnostního vyhlášení vítězů soutěže „kvetoucích měst“ je prestižní záležitostí. Vůbec poprvé v historii se tato akce uskuteční v České republice. Pro Brno je to jedinečná příležitost pochlubit se odborníkům z celé Evropy, jak dokážeme pečovat o městské parky a stromořadí, a potvrdit, že jsme ocenění před deseti lety získali právem,“ řekl náměstek primátora Martin Ander.


Evropská soutěž Entente Florale Europe probíhá od roku 1975 a jejím vyhlašovatelem je nevládní nezisková organizace „Association Européenne pour le Fleurissement et le Paysage“ (AEFP) – Evropská asociace pro zahradní a krajinářskou tvorbu se sídlem v Bruselu. Cílem této mezinárodní soutěže je motivování a vzájemná inspirace představitelů obcí, zástupců soukromých firem i jednotlivých občanů ke spolupráci na zlepšování kvality života v sídlech.

Slavnostní vyhlášení cen soutěže Entente Florale se koná každoročně v září pro 350–400 účastníků, kteří v daném městě stráví 2–3 dny. Výkonná rada AEFP koncem roku 2014 oslovila statutární město Brno jako možného kandidáta na pořádání slavnostního vyhodnocení soutěže v roce 2016 a na svém zasedání v únoru 2015 ve Vídni vybrala z pěti přihlášených měst statutární město Brno jako nejvhodnějšího kandidáta.

Tisková zpráva

Štítky Brno, soutěž, statutární město, Česko, Martin Ander, Evropa, Vídeň, Brusel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž kvetoucích sídel bude slavnostně  zakončena v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.