Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Soud přezkoumá Seidlovy a Polívkovy pohledávky za farmou

Krajský soud v Brně by dnes měl přezkoumat pohledávky Boleslava Polívky a také podnikatele a hercova přítele Alexandra Seidla v případu konkurzu Farmy Bolka Polívky na Vyškovsku.

Již dříve poslal soud farmu do konkurzu, protože jako společnost nebyla schopna splácet pohledávky. Dosáhly výše 56 milionů korun, soud prozatím uznal 40 milionů. Účetní hodnota areálu je zhruba 40 milionů, podle odhadu zástupce insolvenčního správce společnosti Edl a partneři Michala Edla je však reálná prodejní cena 15 až 20 milionů korun.

Seidl nastoupil do tříčlenného věřitelském výboru na místo, které předtím uvolnila UniCredit Bank. Odkoupil totiž zajištěnou pohledávku 326.000 korun. Dosáhl tak cíle, s nímž vystoupil už v květnu na schůzi věřitelů. Soud však tehdy jeho pohledávky nepřezkoumal, takže nemohl být do výboru zvolen. Seidl chtěl do věřitelského výboru především proto, aby mohl kontrolovat transparentnost konkurzu. "Oni mě tam nechtějí, mohl bych je kontrolovat," prohlásil na adresu dalších dvou členů, stavební firmy Kaláb a Regionální rady regionu Jihovýchod. Seidlovy a také Polívkovy pohledávky má dnes soud přezkoumat při zvláštním přezkumném řízení.

Seidlovy pohledávky činí dohromady 11 milionů korun, 3,5 milionu je zajištěných a pohledává je jako fyzická osoba, 7,5 milionu nezajištěných pohledává prostřednictvím rodinné firmy Cygnet. Zástupce insolvenčního správce Michal Edl však popírá pravost nezajištěné pohledávky, protože notářský zápis o ní byl sepsaný až po zahájení insolvenčního řízení. Uznává naopak zajištěnou Seidlovu pohledávku a také pohledávku herce Polívky za 8,9 milionu korun.

Seidl dříve naznačil, že by rád farmu koupil jako "objekt sloužící k ubytování a rekreaci". Od Polívky odkoupil také pozemky kolem farmy. Ta začala koncem června opět fungovat v omezeném provozu, hostům je k dispozici hotel a restaurace.

Zdroj ČTK

Štítky farma Bolka Polívky, soud, pohledávky, pohledávka, Bolek Polívka, statek, Alexandr Seidl, Krajský soud v Brně, okres Vyškov, UniCredit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud přezkoumá Seidlovy a Polívkovy pohledávky za farmou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.