Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Sono Centrum v pátek otevře koncert skupiny Goldfish

Šest set míst pro sedící diváky nabízí nejmodernější brněnský hudební klub ve Veveří ulici v Žabovřeskách. Veřejnosti se poprvé otevře v pátek, kdy v něm vystoupí jihoafrické duo Goldfish. Součástí Sono Centra jsou i hotel a restaurace, které začnou s provozem na začátku května.

Pořadatelé chtějí návštěvníkům klubu nabídnout koncerty různých žánrů, ale také divadelní vystoupení nebo taneční párty. „Květen a červen budou rozjezdové měsíce, prázdniny nám poslouží k vychytání detailů. Naplno rozjedeme klub od září,“ řekl dramaturg hudebního klubu Daniel Giač.

V prvních týdnech v Sono Centru zahraje například americká Duke Ellington Orchestra nebo německá kapela N.O.H.A. Koncem května vystoupí Bratři Ebenové nebo Helena Vondráčková. „Na začátek června jsme přichystali divadelní představení Bláznivý Petříček s Vojtou Dykem a Tatianou Vilhelmovou,“ sdělil Giač.

Podle provozovatelů se bude klub snažit přilákat návštěvníky nejen na zajímavý program, ale také na moderní prostředí nebo příjemné barmany. „Lidé se nemusí bát, že je u nás draho. Za pivo zaplatí podobnou cenu jako v dalších brněnských podnicích. V restauraci pak dají za menu kolem devadesáti korun,“ ujistil Giač. Celý klub je navíc nekuřácký.

Budova Sono Centra přitáhne pozornost svým vzhledem. Dominuje jí bílá betonová koule, ve které se ukrývá hudební klub. „V jeho interiéru jsme se snažili použitými materiály i tvary dosáhnout co nejlepší akustiky,“ vysvětlil architekt budovy František Šmédek.

Po bocích klubu je hotel s devětatřiceti pokoji a restaurace, které otevřou v květnu. „Obě části budou fungovat nezávisle na klubu, ačkoli můžeme klientům nabídnout pronájem celé budovy například na firemní školení,“ podotkl mluvčí Sono Centra Přemysl Štěpánek.

Místo události:

Brněnské Sono Centrum se ukázalo v celé kráse

Čtvrtek, 24. dubna 2014, 10:46

Brněnské Sono Centrum je moderní sál, hotel a restaurace, foto: Brněnská Drbna, Miroslav Toman
Brněnské Sono Centrum je moderní sál, hotel a restaurace, foto: Brněnská Drbna, Miroslav Toman

Autoři

Štítky sono, centrum, Žabovřesky, klavír, klub, goldfish, kultura, zprávy, brno, 2014, Sono Centrum, restaurace, koncert, Helena Vondráčková, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Bláznivý Petříček, hotel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sono Centrum v pátek otevře koncert skupiny Goldfish  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.