Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sbírka na pomoc lidem na Ukrajině

Až do pátku 27. února mohou Brňané přispět materiální pomocí lidem v Doněcké oblasti na Ukrajině. Do Komunitního centra v ulici Staňkova mohou nosit zejména spacáky, povlečení, vařiče, baterky, svíčky, dětské pleny a dětské zimní oblečení. Brněnská sbírka probíhá pod patronací Člověka v tísni, Armády spásy, statutárního města Brna a NESEHNUTÍ.

O víkendu jsme se dozvěděli, že nevládní organizace Člověk v tísni chystá vyslat začátkem března humanitární konvoj do Doněcké oblasti. Po celé republice jsou sběrná místa, v Brně však žádné zřízeno nebylo,” připomněla původ myšlenky zapojit se do sbírky Pavla Hofmeisterová z NESEHNUTÍ.

Na poslední chvíli se podařilo dojednat sběrné místo v Komunitním centru Armády spásy ve Staňkově ulici 6, kde jsou pracovníci a pracovnice centra připraveni od úterka do pátku materiální pomoc od lidí převzít. Kamion s humanitární pomocí odjede z Brna během příštího pondělí Podle informací v okolí města Slavjansk, kde Člověk v tísni působí, jsou aktuálně nejvíce potřeba spacáky, povlečení, vařiče, baterky, svíčky, velké hrnce, jednorázové nádobí a kovová vědra.

Speciálně pro děti mohou lidé nosit dětské zimní oblečení včetně bot, plenky a výživy. Lidé by ale neměli nosit jiné věci, než je ve výčtu uvedeno,” upřesnila Hofmeisterová. Dary jsou připraveni převzít v Komunitním centru Armády spásy Staňkova 6 v těchto dnech a hodinách:

středa 25. února 9.30 – 20h

čtvrtek 26. února 9.30 – 17h

pátek 27. února 9.30 – 17h

Město Brno má na Ukrajině partnerské město Charkov. O víkendu právě zde zahynuli po výbuchu nálože tři lidé při pokojném shromáždění k připomenutí loňských událostí na Majdanu v Kyjevě.

V Brně žije mnoho lidí z Ukrajiny, kteří mají své rodiny na obou stranách válečné linie. Uvítám, když se podaří do pomoci zapojit nejen je, ale i obyvatele našeho města,” vyzvedl podporu humanitární akci náměstek primátora Matěj Hollan.

Vedení města se také v nejbližších dnech obrátí dopisem na partnerské město Charkov s dotazem, o jakou konkrétní humanitární pomoc by mělo zájem.

Foto: Člověk v tísni

Štítky Ukrajina, Brno, Člověk v tísni, komunitní centrum, Doněcká oblast, Charkov, Matěj Hollan, Slovjansk, Kyjev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka na pomoc lidem na Ukrajině  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.