Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Šampionem Salonu vín je Ryzlink bzeneckého vinařství

Šampionem Salonu vín - národní soutěže vín 2014 se stal Ryzlink rýnský 2011 pozdní sběr ze Zámeckého vinařství Bzenec. Stejné vinařství vyhrálo i loni. Šampiona dnes vybrali degustátoři v Mikulově na Břeclavsku. Celkem bylo v soutěži 1526 moravských a českých vín.

"Jde o typický Ryzlink rýnský ze slovácké podoblasti, s intenzivní vůní sušených meruněk a limetky, které se projevují i ve velmi robustní a šťavnaté chuti," charakterizuje vítězné víno ředitel Zámeckého vinařství Bzenec Bořek Svoboda.

Loni firma uspěla se svým Chardonnay, měla také nejvíce vzorků v celém salonu, který ve Valticích na Břeclavsku už tradičně prezentuje 100 nejlepších vín z Čech a Moravy.

Složení letošního Salonu vín vzejde z dnešního hodnocení. Degustátoři z 200 vín, které prošly předchozími koly, vybrali stovku. Její složení teprve oznámí v příštích dnech.

Nová expozice Salonu vín bude otevřená od 1. března 2014. "Jsme velmi rádi, že obliba expozice Salonu vín ČR se stále zvyšuje. V loňském roce využilo některý z degustačních programů cca 15.000 návštěvníků, což je zhruba desetiprocentní nárůst oproti předchozímu roku," uvedl ředitel Národního vinařského centra Pavel Krška. Za dobu své historie navštívilo Salon vín přes 100.000 milovníků vín.

Zdroj ČTK

Štítky víno, Salon vín, soutěž, Mikulov, Bzenec, Ryzlink rýnský, Zámecké vinařství Bzenec, vinařství, okres Břeclav, Česko, Chardonnay, Valtice, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šampionem Salonu vín je Ryzlink bzeneckého vinařství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.