Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rekordní výsledky pro brněnský závod Siemens

Brněnský závod skupiny Siemens loni vyrobil rekordních 66 průmyslových turbín. Je to o 13 turbín více než v roce 2011. Firma v závodě zvýšila i počet zaměstnanců na 800. Celkem v Brně Siemens zaměstnává více než 1000 lidí.

„Šíře uplatnění průmyslových parních turbín a odbyt po celém světě nám zajišťuje potřebnou stabilitu i v době, kdy Evropa a český trh prochází hospodářských útlumem,“ uvedl ředitel brněnského závodu Siemens na výrobu průmyslových parních turbín Vladimír Štěpán.

Firma loni do závodu investovala 170 milionů korun, většina z této částky šla na modernizaci výroby.
   
Brněnské turbíny se uplatňují ve spalovnách, papírnách a teplárnách po celém světě. Mezi nejúspěšnější obchodní projekty uplynulého roku patří tři smlouvy na dodávku průmyslových parních turbín zákazníkům do Izraele.

Z Brna jeli zaměstnanci instalovat turbíny do Indonésie, Jižní Koreje, Švédska, Finska, ale třeba i na Slovensko do Košic. V České republice zajistili například generální opravu turbín v paroplynové elektrárně Vřesová.

Skupina Siemens v ČR zvýšila ve fiskálním roce končícím v září tržby o půl miliardy Kč na 32,5 miliardy korun. Export vzrostl o dvě miliardy na 21,5 miliardy Kč.

Firma zaměstnává přes 10 tisíc lidí a vedle prodejních, servisních a vývojových aktivit Siemens provozuje v České republice osm výrobních závodů.

Foto: www.siemens.cz
Zdroj: ČTK

Štítky energie, firma, Siemens, Brno, výsledky, závod, Česko, Evropa, Izrael, Finsko, Indonésie, Švédsko, Jižní Korea, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní výsledky pro brněnský závod Siemens  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.