Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Polyfunkční dům Dorn se má v Brně začít stavět koncem dubna

Polyfunkční objekt DORN by se měl začít stavět mezi brněnskými ulicemi Plotní a Dornych proti Vaňkovce už na konci dubna, nejpozději na začátku května. Investor, tišnovská společnost Camastro, již nechal zdemolovat staré domy a chystá prostor pro zahájení stavby. Očekává, že během několika dní dostane stavební povolení, řekl dnes zástupce investora David Jiran.

Se stavbou se počítalo už před pěti lety, ekonomická krize však projekt odložila. V uplynulých letech se také změnil záměr, vzhledem k perspektivě trhu půjde místo hotelu o administrativní budovu s kancelářemi.

Dorn bude mít 12 nadzemních podlaží, vysoký bude 49 metrů a může tak být další výraznou dominantou rozvíjejícího se jihu Brna. Cena stavby se pohybuje ve stovkách milionů korun. Vedle hlavní budovy vznikne ještě parkovací dům, k dispozici tak bude přes 150 parkovacích míst. 

V budově budou převažovat kanceláře na téměř 7000 metrech čtverečních, které doplní na 900 metrech menší obchody a kavárna. Kancelářských prostor v Brně vzniklo v posledních letech hodně, stále však jde o perspektivní trh. Investor plánuje dokončení stavby v polovině roku 2016.

Projektantem stavby je Atelier RAW, který počítá i s novým řešením pro pěší, kteří budou od Dornychu přes Plotní mířit do Vaňkovky a opačně. K projektu se už dříve stavěla pozitivně radnice Brna-střed, protože může oživit někdejší spíše průmyslovou oblast, podobně jako Vaňkovka. 

Ještě na začátku tisíciletí byla oblast jižně od obchodního domu Tesco a vlakového nádraží zpustlá. Město v této oblasti také plánuje v přeložit tramvajovou trať z Dornychu právě do Plotní ulice.

Zdroj ČTK

Multifunkční dům Dorn

Pondělí, 24. března 2014, 18:57

Multifunkční dům Dorn, vizualizace: Atelier RAW
Multifunkční dům Dorn, vizualizace: Atelier RAW

Štítky Dorn, multifunkční dům, Brno, stavba, Dornych, Plotní, zahájení, zprávy, Vaňkovka, CAMASTRO a.s., Tesco, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polyfunkční dům Dorn se má v Brně začít stavět koncem dubna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.