Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po Masarykově okruhu se v neděli projedou osobní i závodní auta

Jak se asi cítí Valentino Rossi nebo Karel Abraham, když projíždějí cílem Masarykova okruhu? To si budou moct zájemci vyzkoušet už sedmadvacátého října, kdy se na brněnském automotodromu koná Den otevřené dráhy.

Motoristé se na okruh podívají ve svých autech. „Od devíti ráno do půl páté odpoledne jsme pro zájemce připravili pětadvacetiminutové jízdy,“ řekl mluvčí Masarykova okruhu Jiří Smetana. Za jednu zaplatí pět set padesát korun.

Této možnosti využije například Filip Rybář. „Jelikož bude chladno, doufám, že zajedu více než tři kola, než se mi začne vařit olej,“ uvedl Rybář.

Lidé se také budou moct posadit na místo spolujezdce v závodním autě. „S profesionály se projedou vozidly týmů Mičánek Motorsport, Šenkýř Motorsport a ADS Racing Team,“ sdělil Smetana. Ceny těchto jízd se pohybují od tisíc pět set korun do tří a půl tisíc za dvě kola.

Na okruhu se také o půl jedenácté dopoledne a půl třetí odpoledne ukážou klasická závodní a sportovní auta. „Objeví se mezi nimi i stroje, které v minulosti na Masarykově okruhu závodily,“ podotkl mluvčí.

Pro návštěvníky připravili pořadatelé také motokárový závod. „Dva jezdci s nejlepšími časy vyhrají svezení ve skutečném závodním voze s profesionálním jezdcem,“ upozornil Smetana. Kromě toho se lidé mohou podívat do zázemí okruhu včetně návštěvy řídící věže a dispečinku dráhy. „Prohlídky jsou zdarma, stejně jako vstup na okruh,“ informoval mluvčí. Stačí se nahlásit u boxu číslo jedna, kde se také kupují jízdy. Za parkovné uvnitř areálu pak návštěvníci zaplatí padesát korun.

Autoři

Štítky Masarykův okruh, automotodrom, závod, závodní vůz, Valentino Rossi, Karel Abraham, Jiří Smetana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Masarykově okruhu se v neděli projedou osobní i závodní auta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.