Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Park na Kraví Hoře by se mohl podstatně rozšířit

Park na Kraví Hoře v centru Brna, na níž sídlí nedávno modernizovaná hvězdárna, by se mohl rozšířit, a to až na pětinásobek současné rozlohy. Mohla by se totiž do něj začlenit sousední zahrádkářská kolonie i areál Vysokého učení technického (VUT).

Park Kraví Hora je s parkem Lužánky a prostranstvím pod hradem Špilberk nejdůležitější zelenou zónou ve městě. V jeho sousedství leží plavecký areál, zahrádkářská kolonie, která se rozkládá na 30 tisících metrech čtverečních a areál VUT na 18 tisících metrech čtverečních.

„V nadcházejících dnech začnu o rozšíření parku jednat se zahrádkáři i se školou,“ řekl starosta Brna-středu Libor Šťástka.

VUT by podle něj mohlo město nabídnout za její areál výměnou jiné nemovitosti. V centru města volná místa pro zahrádkáře nejsou, proto Šťástka požádá starosty ostatních částí Brna, aby případně nabídli své plochy.

Park je oblíbeným odpočinkovým místem Brňanů. Vedení města letos investuje do modernizace dětského hřiště a vybudování dalšího, do dvou sportovišť a jezírka na Kraví Hoře 3,7 milionu korun.

Zdroj: ČTK
Foto: www.kravihora-brno.cz

Štítky park, příroda, Kraví hora, Brno, rozšíření, zahrádkářská kolonie, Libor Šťástka, Špilberk, Lužánky, Brno-střed, zahrádkářská osada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park na Kraví Hoře by se mohl podstatně rozšířit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.