Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obchodní centrum Letmo přivítalo první návštěvníky

Na jednom z nejvytíženějších přestupních uzlů MHD v ulici Nádražní v centru Brna začala v prosinci 2011 výstavba obchodního centra s názvem Letmo. Ve čtvrtek přivítala moderně vyhlížející budova první návštěvníky.

Budova vyhořelého kasina chátrala plných 11 let a byla temnou skvrnou na tváři města. Scházeli se tu narkomani, v ruinách přebývali bezdomovci, v provozu zůstaly pouze eskalátory spojující podchod pod nádražím s Josefskou ulicí.

Původně se budova zrekonstruovaná za 300 milionů korun měla otevírat loni v listopadu. Kvůli změnám v projektu se ale práce zdržely.

Centrum Letmo nabídne postupně do konce tohoto roku přes šest tisíc čtverečních metrů prodejní plochy. Více než 50 obchodních jednotek bude rozloženo do dvou podzemních a osmi nadzemních podlaží.

Jednotlivá patra jsou koncipována jako obchodní galerie a jsou propojena eskalátory a výtahy. V podzemních podlažích byl obnoven průchozí koridor, který ústí jak do ulice Nádražní, tak do Josefské.

V podzemních a dvou nadzemních patrech se nachází supermarket, drogerie, lékárna, prodejny mobilních operátorů, trafika nebo květinářství.

Další patra, která jsou řešena koncepčně vždy k určitému sortimentu, zaplní postupně butiky, knihkupectví, domácí potřeby, kavárny a restaurace a další služby. V horních třech patrech bude zábavní centrum, fitcentrum a wellness.

Název centra má evokovat dům, který letí prostorem. „Vybírali jsme asi z osmdesáti návrhů a název Letmo se nám zdál nejlepší,“ konstatoval ředitel investorské společnosti IFM Group Zdeněk Filípek.

Ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihomoravského kraje byl navržen památník pro uctění památky Davida Kožuského a Jaroslava Garguly, kteří tragicky zahynuli v lednu 2002 při záchraně osob z hořící budovy.

V kvádru z černého plechu jsou zasazeny dva obrysy lidských těl symbolizující dva ztracené lidské životy.

Slavnostní odhalení památníku na budově směrem k hlavnímu nádraží se uskutečnilo v předvečer jejího uvedení do provozu 1. května.

Foto: MMB

Štítky obchodní centrum, Letmo, vyhořelé kasino, Brno, nádraží, Hasičský záchranný sbor, IFM GROUP a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchodní centrum Letmo přivítalo první návštěvníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.