Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O stavbu brněnského studia ČT se uchází 11 firem

O stavbu nového brněnského studia České televize (ČT) se uchází 11 firem, z nichž nyní komise vybírá vítěze. Kdy výběr ukončí, není jasné, nabídky uchazečů jsou totiž velmi obsáhlé. Veškeré termíny by tak nyní byly velmi spekulativní, řekla mluvčí ČT Alžběta Plívová. Soutěžní cena byla 340 milionů korun, nejnižší nabídka činí 277 milionů.

Nové studio v líšeňském areálu Zetoru by mělo stát podle posledních červnových předpokladů do jara 2015, tehdy ČT vypsala zakázku. Jenže ta počítala s tím, že se začne stavět v listopadu. "Výběr uchazečů může ještě zahrnovat písemné vysvětlení nabídek," uvedla Plívová. Navíc se ještě mohou odvolat firmy, které byly případně vyloučeny ze soutěže, nebo firmy, které Česká televize nevybere jako vítěze tendru.

Stavba nového studia se začala chystat už před více než pěti lety za generálního ředitele Jiřího Janečka. Uvažovalo se i o pozemku v Bosonohách, nakonec padla volba na areál, v němž dříve sídlil Zetor. Nejdříve se počítalo s náklady 600 milionů korun, ty se však snížily kvůli odložení stavby ateliéru, jenž je momentálně v Židenicích.

Stavba nového studia vyjde ČT levněji než oprava současného v centru města v paláci Typos. Televize tam sídlí od roku 1961 a od počátku je provizoriem. V Líšni vznikne komplex studií a dalších prostor pro výrobu a vysílání pořadů. Nyní má ČT v Brně okolo 250 zaměstnanců. "Nové studio se postaví podle televizní logistiky. Typos byl původně bytový dům a po celou dobu se televizním potřebám jen přizpůsoboval," řekl již dříve ředitel brněnského studia Karel Burian.

ČT předpokládá, že až současné studio doslouží, nabídne je k prodeji.

Zdroj ČTK

Štítky Česká televize, Brno, Líšeň, Zetor, nové studio, stavba, studium, Alžběta Plívová, studio, Jiří Janeček, Karel Burian, Bosonohy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O stavbu brněnského studia ČT se uchází 11 firem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.