Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Manželé žádají po agentuře odškodné, chtěli obřad v jiný termín

Soudce Michal Ryška z brněnského krajského soudu se začne v pátek zabývat případem manželského páru, který žádá po svatební agentuře odškodné 68.000 korun za to, že jim podle domluvy nezajistila církevní sňatek v řádně dohodnutém termínu.

Údajně to agentura způsobila tím, že nezajistila všechny doklady. Termín páru vybrala numeroložka jako údajně ideální pro uzavření šťastného manželství. Podpis úředních dokladů dokazující uzavření sňatku musel být v jiný den. Manželé tvrdí, že tím
utrpěli psychickou újmu, řekl dnes Ryška.

Na svatební agenturu podali žalobu na ochranu osobnosti a domáhají se odškodnění za to, že jim nezajištěním svatby v řádném termínu údajně způsobila šok. Pro sňatek jim vybrala ideální datum numeroložka, která jej stanovila na 1. června 2014. Snoubenci si svatbu domluvili s několikaměsíčním předstihem v jednom z brněnských kostelů s farářkou.

Ve stanovený termín se sice uskutečnil slavnostní obřad i s účastí svatebčanů, následně se ale zjistilo, že farářka nedostala předem osvědčení matriky o splnění podmínek pro uzavření platného manželství. Pár tedy musel přijít na obřad znovu v jiný termín, kdy již byly doklady připraveny a teprve po jejich podpisu byl sňatek platný. Páru nevyšel jejich původní plán; svatba se nekonala v ideálním termínu.

Pár tvrdí, že vše měla zajistit svatební agentura. Její zástupci ale pochybení odmítají, podle nich si ho měli zajistit snoubenci sami, popřípadě to měla učinit farářka.

Každý z manželů nyní žádá po agentuře po 34.000 korunách. "Začneme se sporem zabývat tento pátek, tedy v pátek třináctého. Pátky třináctého nejsou u lidí příliš oblíbené. Z preventivních důvodů jsem se advokáta páru dotázal, zda mu tento termín nevadí. Nic proti tomu nenamítají," řekl Ryška.

Zdroj: ČTK

Foto: soubojnevest.cz

Štítky svatba, Krajský soud v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželé žádají po agentuře odškodné, chtěli obřad v jiný termín  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.