Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé z Bystrce protestovali proti zastavění volného prostoru

Skupina lidí z občanského sdružení Horní náměstí v brněnské městské části Bystrc dnes protestovala proti zastavění volné plochy poblíž tramvajové smyčky. Lidem na místě vysvětlovali, co podle nich hrozí kvůli aktualizaci územního plánu. Podle starosty Bystrce Vladimíra Vetchého jsou ale jejich obavy zřejmě zbytečné, ani radnice městské části si nepřeje na ploše stavět. Podle zastupitelstvem odsouhlaseného plánu by v budoucnu mohly být v horní části prostoru kavárny, sportoviště či podzemní garáž, zbývající dvě třetiny mají sloužit jako park.

"Magistrátem chystaná aktualizace územního plánu otevře dveře developerům. Návrh magistrátu umožní zahustit zástavbu a stavět i tam, kde to dřív nebylo možné. Půjde tak postavit nový Albert za stávajícím na Ečerově nebo postavit jedenáctipodlažní kompaktní blok budov na Horním náměstí," uvedla předsedkyně sdružení Anežka Jenešová.

Podle Vetchého však všechny změny musí schválit radnice městské části, která je prý také proti velké výstavbě. "Zastupitelstvo trvá na tom, že by se v místě měl snížit takzvaný index podlahové plochy. Případné budovy by mohly mít maximálně dvě nadzemní podlaží," řekl Vetchý. Žádné monstrózní stavby podle něj nehrozí, radnice chce mít plochu jako určitou rezervu. "V místě chybí kavárny nebo sportoviště, ty by tam mohly v budoucnu vzniknout," dodal starosta.

Dnešní akce byla klidná, podle mluvčího strážníků Jakuba Ghanema nebyly hlášeny žádné incidenty.

Autory řešení na vizualizacích z roku 2011 jsou architekti z ateliéru RAW.

Zdroj ČTK

Štítky Brno, Bystrc, Horní náměstí, protest, občanské sdružení Horní náměstí, městská část, Vladimír Vetchý, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé z Bystrce protestovali proti zastavění volného prostoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.