Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidé vybírají v anketě nového hlasatele zastávek

Stejným způsobem jako při výběru vánočního stromu mají nyní cestující možnost prostřednictvím ankety dát hlasy tomu, koho by rádi slyšeli ve vozidlech MHD při hlášení zastávek.

Do prvního kola soutěže s názvem „Příští zastávka“, které skončilo 31. října, se přihlásilo celkem 256 zájemců nejrůznějších profesí, z nich hodnotící komise vybrala 25 semifinalistů.

Druhé kolo odstartovalo 17. prosince. Nahrávky jsou anonymně pod čísly od jedné do pětadvaceti zveřejněny na webových stránkách a na facebooku Dopravního podniku města Brna.

„Počet hlasů se po uzávěrce, která skončí na konci ledna 2015, sečte a fanoušci tak určí pět uchazečů, kteří postoupí do finálového kola. V něm pak konečného vítěze určí opět komise složená ze zástupců dopravního podniku a společnosti KORDIS,“ sdělila mluvčí DPMB Linda Hailichová.

„K tomuto způsobu nás inspirovaly talentové televizní soutěže. Podobným způsobem hledáme člověka, který bude v následujícím období provázet naše zákazníky při jejich každodenním cestování. Dáváme tím cestujícím možnost, aby o vítězi sami rozhodli, protože hlas by měl být příjemný zejména jim,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Při posuzování nahrávek, které poslali herci, moderátoři ale také děti, porotu zaujal projev sedmiletého děvčátka Stelly. Už nyní ji mohou cestující slyšet ve vozech v nahrávce vánočního vzkazu.

K hledání nového hlasatele vedly dopravní podnik smutné okolnosti. V květnu totiž zemřela rozhlasová hlasatelka Jarmila Černocká, jejíž hlas v dopravních prostředcích zněl deset let

Štítky Dopravní podnik města Brna, Facebook, Jarmila Černocká, anketa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé vybírají v anketě nového hlasatele zastávek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.