Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královopolský Red Hat Czech vydělává a nabírá zaměstnance

Společnost Red Hat Czech, která se zabývá distribucí softwaru a poradenstvím v oblasti softwaru a hardwaru, zvýšila tržby za uplynulý hospodářský rok končící 28. únorem 2013 o 42 procent na 497 milionů korun. Téměř o polovinu rostl i zisk na 22 milionů korun.

Společnosti totiž otevřela na podzim roku 2012 v Brně nové vývojářské centrum, vyplývá z výroční zprávy ve Sbírce listin.

Zatímco na konci února 2012 pracovalo v brněnské pobočce globální americké firmy 315 lidí, o rok později už to bylo téměř 450. Brněnská pobočka vznikla již v roce 2004 a je největší a nejdůležitější pobočkou na celém světě. Nové vývojové centrum vzniklo v ulici Purkyňova poblíž areálu Vysokého učení technického.

Firma se v Brně dále rozrůstá, rychlejšímu rozvoji brání obtížnější shánění kvalifikovaných lidí. Kromě Čechů a Slováků zde pracuje i řada odborníků ze zahraničí. V minulých letech se společnosti podařilo získat desítky milionů korun na rozvoj z Evropské unie, v posledním hospodářském roce dostala na dotacích téměř přes 24 milionů korun, ať už od ministerstva průmyslu nebo od Úřadu práce.

Brněnští vývojáři pracují na všech hlavních projektech Red Hatu - virtualizaci, middleware JBoss (software, který umožňuje komunikaci různých programů či softwarů), cloudových technologiích a operačních systémech. Firma pracuje s tzv. open source softwarem, tedy softwarem s otevřeným zdrojovým kódem. Vydělává především díky službám, které kolem open source staví a nabízí. Celosvětově má společnost tržby přes miliardu dolarů.

Zdroj ČTK

Štítky Brno, Red Hat, software, firmy, tržby, technologie, Technologický park, investice, Red Hat Czech, Evropská unie, Vysoké učení technické v Brně, Úřad práce České republiky, JBoss

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolský Red Hat Czech vydělává a nabírá zaměstnance  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.