Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa a Nanuk zůstanou v Brně do konce léta

Ještě několik měsíců budou mít návštěvníci brněnské zoo šanci vidět mláďata ledních medvědů. Ačkoli se měli Kometa a Nanuk stěhovat už v únoru, prodlouží si pobyt v zahradě kvůli administrativním záležitostem pravděpodobně až do konce léta.

Kometa se poté přesune do ruského Rostova na Donu, odkud do Brna v prosinci přijeli tři lachtani. „Je o ni velký zájem, chtějí ji i Číňané. Na celém světě se totiž předloni narodilo jen sedm mláďat ledních medvědů a Kometa je jediná samička,“ vysvětlil ředitel brněnské zoo Martin Hovorka.

Velkou radost z odložení přesunu mají i lidé. „Píšou nám na Facebook i do návštěvní knihy, abychom je tady ještě nechali,“ řekl Hovorka. Jeho slova potvrzuje i Anna Bromová. „Na videopřenos z jejich výběhu dokážu koukat i několik hodin. Těší mě, že o tuto zábavu ještě nějakou dobu nepřijdu,“ podotkla Brňanka.

Letní stěhování však nepřináší jen pozitiva. „Pokud bychom mláďata odvezli už teď, mohli bychom Coře a Umcovi dát šanci k páření. Takto musíme počkat až na příští rok,“ uvedl ředitel. Doplnil také, že zatímco nyní by přesouvali stokilová zvířata, na konci léta se budou muset vypořádat s dvou set kilovými mláďaty.

Odsouvá se také plánovaná přestavba výběhu ledních medvědů. „Tu bychom však stejně museli vzhledem k současnému budování nových expozic odložit,“ informovala mluvčí brněnské zoo Monika Brindzáková.

Nového prostředí se však Cora s Umcou dočkají. „Až mláďata odcestují, přesuneme samici do vedlejšího výběhu za samcem a začneme velký výběh opravovat,“ dodal Hovorka.

Autoři

Štítky zoo, medvěd, lední, umca, Cora, kometa, nanuk, bazén, stěhování, přesun, Brno, Zoologická zahrada Brno, medvěd lední, Facebook, Rostov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa a Nanuk zůstanou v Brně do konce léta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.