Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dnes se uskuteční první ples určený sexuálním menšinám

První brněnský ples zaměřený na gaye, lesby a další sexuální menšiny hostí dnes večer Kulturní centrum Stadion v Kounicově ulici.

Pořadatelé z občanského sdružení Stud slibují návštěvníkům večer bez předsudků a ostychu, na kterém nebudou chybět ani atributy tradičních plesů - hudba, tanec nebo tombola.

O ples je podle organizátorů zájem, nejlepší místa k sezení byla zamluvená dlouho dopředu. „Lidé oceňují příležitost jít se svým partnerem nebo partnerkou na akci takového typu, která podle jejich názoru v Brně dlouho chyběla,“ uvedl nedávno za pořadatele Marek Christ.

Přesný název plesu zní LGBT Queer Ball. Zkratka v názvu označuje lesby, gaye, bisexuály a takzvané transgender osoby, tedy například transsexuály a transvestity.

Slovo queer je zastřešující výraz pro různé sexuální menšiny.  Pořadatelé ale zdůrazňují, že akce je přátelská i k heterosexuálům.

Moderátorkou plesu je Ester Kočičková, zazní hudba různých žánrů, na programu jsou taneční vystoupení a laserová show. Celá plesová produkce je výtvarně pojata v kontrastu černé a bílé barvy.

Cílem pořadatelů, kteří se inspirovali podobnými akcemi ve Vídni a Berlíně, je založit v Brně tradici neformálních queer bálů. V sále Stadionu je patrně největší taneční parket v Brně.

Zdroj: ČTK

Štítky zábava, menšiny, homosexuálové, ples, Brno, Kulturní centrum, Stadion, Kounicova ulice, kulturní dům, Ester Kočičková, Berlín, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se uskuteční první ples určený sexuálním menšinám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.