Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Designová ruční tvorba pomůže lidem s nemocí motýlích křídel

RAG Gallery (Ve Vaňkovce 2, Brno, dříve Wannieck gallery) bude hostit prodejní výstavu nevšední ruční tvorby s názvem Brněnský handmade. Své výrobky na ní představí výtvarníci a designéři z celé České a Slovenské republiky. Návštěvníci se mohou těšit na jedinečnou atmosféru, inspirativní nápady či na výjimečné dárky s příběhem pro své blízké.

Mezi výrobky naleznou návštěvníci bytové a módní doplňky, hračky, šperky, oblečení, knihy nebo drobné dekorace. Vystavovatelé připravují pro děti i dospělé otevřené dílny, kde si každý bude moci sám vytvořit a odnést vlastní výrobek.

Pro všechny je připraven dětský koutek, relaxační koutek pro muže a vernisáž o.s. Debra pomáhající lidem s nemocí motýlích křídel, jehož patronkou je Jitka Čvančarová a na nějž půjde výtěžek z dobrovolného vstupného celé akce v plné své výši.

„Chceme, aby bylo od začátku jasné, že se nejedná o tržiště, ale o prodejní výstavu autorských a designových výrobků od lidí, které to nejen baví, ale jejichž tvorba je autentická a originální. Plánujeme mít na výstavě neotřelé, kvalitní a vkusné věci s osobitým duchem, proto si sami vystavovatele vybíráme z řad výtvarníků a designérů. Smyslem výstavy je podpora autorské ruční tvorby v ČR. Akcí spojíme i příjemné s užitečným a podpoříme o.s. Debra, se kterou již pár let spolupracujeme.“ uvádí hlavní myšlenku zakladatelka Brněnského handmade Markéta Weinigerová.

„Výstavu pořádáme jen pár kroků od brněnské Vaňkovky v době, kdy už lidé shánějí dárky pro své blízké. Dáváme možnost inspirovat se a nakoupit opravdu originální a vkusné dárky a možná i trochu uniknout před začínajícím předvánočním shonem,“ uzavírá marketingový zástupce výstavy Petr Bláha.

Text, foto: BHM

Štítky výstava, Vaňkovka, Slovensko, Brno, epidermolysis bullosa, Jitka Čvančarová, Petr Bláha, design, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Designová ruční tvorba pomůže lidem s nemocí motýlích křídel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.