Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Celníci zajistili v Brně 40.000 litrů pančovaného vína za mil. Kč

Celníci zajistili v pondělí v Brně téměř 40.000 litrů pančovaného vína za milion korun. Víno bylo v téměř 20.000 plastových lahvích připravených k distribuci. Řekla to mluvčí brněnského celního úřadu Lada Temňáková. V souvislosti s případem celníci zadrželi a předali policii dva cizince, kteří jsou v cele předběžného zadržení.

"Víno bylo někde pokoutně vyrobeno a pak nalahvováno do plastových lahví s etiketami výrobce vína, který o tomto zboží neměl ponětí. Případ je teprve v počátku vyšetřování," uvedla mluvčí. Cizinci jsou podle ní podezřelí přečinu porušování práv k ochranné známce a jiným označením. Celní správa byla podezřelým na stopě od konce minulého roku.

Pančované víno našli celníci v jednom z brněnských skladů. Šlo o bílé i červené víno, jimž byly naplněny dvou- a dvouapůllitrové plastové lahve. Navíc zajistili dodávkový vůz, který dva cizinci používali k přepravě tisíců litrů vína.

"Jde o mimořádný případ. Tak velký objem pančovaného vína jsme již dlouho nezajistili," dodala mluvčí.

Proti černému trhu s vínem a jeho falšování bojují čeští vinaři, kteří budou dnes o problému jednat v Břeclavi s premiérem Bohuslavem Sobotkou. Vinaři podporují návrh ministerstva zemědělství, které chce regulovat trh se sudovým vínem. Navrhují také, aby se falšování vína stalo trestným činem.

Zdroj: ČTK

Štítky víno, Brno, Bohuslav Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zajistili v Brně 40.000 litrů pančovaného vína za mil. Kč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.