Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnské studio ČT má nového ředitele

Brněnské studio České televize má nového ředitele. 1. července 2014 se ujal této funkce Jan Souček. Zaměstnancům a spolupracovníkům studia ho dnes představil generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Jana Součka zvolila Rada České televize 18. června 2014 poté, co postoupil do posledního kola výběrového řízení, do kterého se přihlásilo celkem 19 uchazečů. „Do vedení brněnského studia jsme hledali osobnost, která prokáže nejen vysoké odborné znalosti a kompetence, ale přesvědčí nás i o tom, že má skutečné odhodlání a chuť pozdvihnout prestiž studia a zapojit jej do širší spolupráce s ostatními významnými institucemi v regionu,“ odůvodnil svůj návrh jmenovat ředitelem právě Jana Součka generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Čtyřicetiletý Jan Souček se narodil v Brně, absolvoval brněnskou právnickou fakultu a svou mediální dráhu odstartoval v roce 1994, kdy jako reportér přispíval do Televizních novin TV NOVA. V uplynulých dvaceti letech prošel řadou výkonných i manažerských pozic v elektronických médiích i v komerční sféře komunikačních agentur. V brněnském studiu České televize působil mimo jiné v letech 2007-2012 jako šéfdramaturg zábavné tvorby. Nyní vyučuje rozhlasovou žurnalistiku na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity a do konce června byl editorem zpravodajství a publicistiky v Českém rozhlase. Žije v Brně.

„Důvěry, kterou jsem od České televize dostal, si vážím a výkon funkce ředitele studia vnímám jako výzvu i závazek. V Brně je na co navazovat a ještě více je toho možné zlepšit. Chtěl bych brněnskému studiu vrátit ducha hrdého, zodpovědného a respektovaného patriota,“ říká Jan Souček.

Tisková zpráva

Štítky ředitel, televize, Brno, Česká televize, výběrové řízení, Jan Souček, studium, Petr Dvořák, studio, Rada České televize, Televizní noviny, TV Nova, Český rozhlas, Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity, generální ředitel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské studio ČT má nového ředitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.