Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brňané v anketě rozhodnou, zda chtějí ulici Václava Havla

Uličkou Václava Havla by se mohla stát malá ulice vedoucí od katedrály Petrov k Zelnému trhu nebo velký bulvár, který vznikne v Jižním centru. V případě první varianty by ulička zřejmě byla pojmenována rychle. Naopak bulvár ještě nestojí, lidé by si museli počkat.

„Radnice Brna-středu proto vytvoří anketu, ve které o jednotlivých návrzích budou lidé hlasovat. Novinářům to dnes řekl starosta městské části,“ Libor Šťástka. S pojmenováním uličky u Petrova po bývalém prezidentovi přišel umělecký šéf divadla Husa na provázku Vladimír Morávek.

„Od lidí dostávám na tento nápad různé reakce. Někdo s tím souhlasí, podle některých lidí ale není překotné přejmenovávání vhodné. Další otázkou je, zda by si to sám Václav Havel přál,“ uvedl několik argumentů Šťástka.

Radnice zařadí anketu do zpravodaje městské části Brno-střed, který dostává do schránek zhruba 33 tisíc domácností. Lidé z ostatních městských částí se budou moci vyjádřit na internetu.

Ulička u Petrova nemá podle Šťástky žádné jméno a navíc v ní trvale nežijí žádní lidé, kteří by si kvůli přejmenování museli měnit občanské průkazy. Pro bulvár, který má vzniknout v Jižním centru, není zatím také žádné pojmenování.

Anketa zahrne i možnost, podle které si lidé nepřejí vůbec žádné pojmenování po zesnulém prezidentu Havlovi. Vytvoření ankety musí schválit zastupitelé Brna-středu na svém příštím zasedání.

Ve středu Brna vzniklo za posledních deset let několik nových ulic, například Pod Červenou skálou, Zderadova, Holandská nebo Jaroslava Foglara.

Návrhy od veřejnosti, institucí a organizací zpracovává Pracovní skupina pro názvosloví města Brna, která je předkládá městské radě a zastupitelstvu ke schválení.

Zdroj: ČTK
Foto: Ondřej Sláma, Wikipedia

Štítky Ulička Václava Havla, prezident, Brno, anketa, Petrov, velký bulvár, Václav Havel, Brněnský Petrov, Libor Šťástka, městská část, Zelný trh (Brno), Brno-střed, Vladimír Morávek, Divadlo Husa na provázku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané v anketě rozhodnou, zda chtějí ulici Václava Havla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.