Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brňané podávají návrhy na pojmenování uličky u Petrova

Na pojmenování brněnské uličky u Petrova, která se měla podle původního nápadu jmenovat po Václavu Havlovi, vznikají další návrhy. Zatím jsou oficiálně tři - po bývalém prezidentovi, přírodovědci Janu Calábkovi nebo Carlu Andrém, který přišel s myšlenkou moravského zemského muzea.

Podle starosty Brna-středu vznikne nová anketa, ve které budou zahrnuté všechny názvy, které lidé písemně podají na radnici. Během následujících dvou týdnů se rozhodne, zda bude opět internetová, nebo s lístky vhazovanými do urny.

Nápad pojmenovat uličku vedoucí od divadla Husa na provázku k petrovské katedrále po Václavu Havlovi vzešel od šéfa divadla Vladimíra Morávka. Na základě jeho podnětu vznikla anketa.

Podle výsledku si však lidé nepřejí v Brně jakýkoliv veřejný prostor pojmenovaný po Havlovi, podle Šťástky byla ale anketa napadena a nová má potvrdit názor veřejnosti.

Lidé se o pojmenování uličky u Petrova nyní zajímají. „Slyšel jsem hodně návrhů, například že by se ta ulička mohla jmenovat po známém brněnském šprýmaři Frantu Kocourkovi. Žádný oficiální návrh ale zatím na radnici nepřišel,“ řekl Šťástka.

Po výsledcích nově konané ankety musí pojmenování schválit zastupitelstvo.

Zdroj: ČTK
Foto: Ondřej Sláma, Wikipedia

Štítky ulička, u Petrova, Petrov, návrh, pojmenování, Brno, anketa, Brněnský Petrov, Václav Havel, Carl André, Moravské zemské muzeum, Vladimír Morávek, Divadlo Husa na provázku, Franta Kocourek, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivana Krejčí

Je to takovy muj nazor.Brñaci by meli pojmenovavat ulice po lidech co se nejakym zpusoben zaslouzili o Brno.Franta Kocourek byl sice bavic,ale byl velice znamy a nejen u nas.Vzdyt je spousta lidi co si ho pamatuje a znala ho.Vaclav Havel patri do Prahy.Je mnohem vice lidi po kterych by se ulice mohly jmenovat,zustañme prosim verni Morave a Brnu.

Středa, 17. dubna 2013, 04:57Odpovědět

Brňané podávají návrhy na pojmenování uličky u Petrova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.