Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Azylový dům na Křenové navýšil kapacitu o 18 lůžek

Město Brno rozšířilo ubytovací kapacitu pro sociálně slabé občany v Azylovém domě na Křenové ulici. Provozovatelem bude Centrum sociálních služeb, příspěvková organizace. Náklady na rekonstrukci objektu dosáhly 20,5 mil. Kč.

„Nový azylový dům splňuje všechny předpoklady k tomu, aby se stal plnohodnotným přechodným domovem pro osoby v sociální tíži. Podařilo se nám za přispění evropských fondů rozšířit kapacitu a tím zvýšit pomoc lidem v nouzi,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Jedná se o pětipodlažní dům v majetku města, kde jsou v prvních třech podlažích vyčleněny prostory pro sociální kurátory Magistrátu města Brna a ve 4. a 5. podlaží se nachází azylový dům. Díky přestavbě podkroví bude mít nyní služba 36 lůžek (dříve měla 18 lůžek).

Nově tak vzniklo 9 ubytovacích jednotek s 18 lůžky pro muže a ženy starší 18 let, a to jedna jednotka čtyřlůžková, dvě jednolůžkové a šest dvoulůžkových.

V každé jednotce je k dispozici kuchyňský kout s lednicí a sociální zařízení s pračkou. Jedna jednolůžková jednotka je navíc uzpůsobena pro osobu tělesně postiženou pohybující se na invalidním vozíku. V budově byl nově vybudován výtah.

Napsal Mgr. Pavel Žára, tiskový mluvčí Magistrátu města Brna

Štítky azylový dům, Křenová ulice, vyšší kapacita, Brno, Roman Onderka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Azylový dům na Křenové navýšil kapacitu o 18 lůžek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.