Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Martin Erat se jako první projel na ledě olympijského parku. Pro děti bude parádní, liboval si

Už jen několik desítek hodin zbývá do slavnostního otevření olympijského parku v Brně na výstavišti. Jeho součástí je i ledová plocha v pavilonu Z, kterou jako první otestoval šestatřicetiletý křídelní útočník Komety a kapitán českých hokejistů na ZOH v Pchjongčchangu Martin Erat.

„Je to měkký led. Pro nejmenší či pro mladou generaci bude perfektní,“ zdůraznil s tím, že pro špičkový hokej by potřeboval ještě vyzrát. „Bude tu určitě krásná atmosféra,“ řekl, když se rozhlédl z kluziště po pavilonu. Litoval, že nemohl dorazit se synem a ukázat mu prostředí. Junior je nachlazený.

Martina Erata nyní čeká dnes extraligový zápas v dresu Komety s Vítkovicemi. Pak už reprezentační program. „Něco jsem si z hokeje vzal a nyní to chci vrátit,“ poznamenal Erat. Podle jeho názoru má český národní tým  na zisk medaile. Každý olympijský turnaj je však jiný.

Po hokeji by chtěl být ambasadorem sportu pro děti 

„Budu se soustředit na olympiádu. Ale když bude kdokoliv v Brně nebo v Ostravě něco potřebovat, tak se budu snažit vyhovět. Roli ambasadora beru jako poctu. Je to přesně to, co bych chtěl dělat v budoucnu pro děti. Aby byly u sportu a co nejvíce aktivní," uvedl hokejista.

On sám by se chtěl na olympiádě podívat z ostatních sportů alespoň na chvíli na rychlobruslení a na biatlon. Bude ale sledovat i přes sociální sítě dění na Olympijském festivalu v Brně. Těší se prý hlavně na krásnou atmosféru, která přivede děti ke sportu.

Autoři | Foto MMB | Zdroj MMB, ČTK

Štítky Martin Erat, HC Kometa Brno, olympijské hry, olympijský park, Pchjongčchang, hokej, HC Vítkovice Ridera, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Erat se jako první projel na ledě olympijského parku. Pro děti bude parádní, liboval si  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.