Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Ulice Dornych se uzavře v polovině března, stavba potrvá dva a půl roku

Ulice Dornych se v Brně uzavře patrně 12. března. Již v únoru mají začít průzkumné práce, které však dopravu neomezí vůbec nebo jen málo. Během následujícího dva a půl roku zmizí z ulice koleje a stane se s ní čtyřpruhová silnice. Místo toho budou tramvaje jezdit Plotní ulicí kolem autobusového nádraží Zvonařka. Dopravní podnik tramvaje na lince 12 nahradí autobusy.

Jde o jednu z největších dopravních staveb v Brně za poslední léta, bude stát 1,2 miliardy korun. Součástí prací bude také kompletní zrekonstrukce technických a inženýrských sítí v podzemí a Teplárny Brno rozšíří teplovodní síť v Plotní a bude připravená k rozšíření do jižního centra.

V první etapě bude Dornych zcela zavřený od křižovatky se Svatopetrskou ke křižovatce se Zvonařkou. „Od té doby bude tato lokalita průjezdná jen po ulici Plotní, průjezd bude zachován jedním pruhem v každém směru. Dočasné značení se bude postupně přizpůsobovat průběhu stavby," uvedl náměstek primátora Richard Mrázek (ANO).

Dopravní podnik bude o výlukách informovat pomocí všech komunikačních kanálů a v dopravních uzlech lidem poradí informátoři. Místo tramvají pojede autobusová linka X12 z Úzké ulice, dále obsluhu Komárova odsud zajistí také pravidelné autobusové linky a ještě linka 50, která bude z Komárova pokračovat taktéž do Úzké. V dopravní špičce pojedou spoje průměrně každé tři minuty.

Pro obsluhu administrativního parku kolem Škrobárenské ulice a okolí bude sloužit linka 67, která pojede z Komárova k nádraží ulicemi Černovickou, Masnou a Křenovou, částečně tedy v trase linky 64.

Řidiči budou mít informaci o uzavírce a objízdných trasách již při příjezdu od dálnic D1 a D2, vedou například ulicemi Heršpická, Masná či Černovická. „Návrhy objízdných tras nyní projednáváme s policií a příslušnými úřady," uvedl Petr Ošmera ze společnosti Znakom, která připravuje dopravní značení.

Foto MMB | Zdroj ČTK

Štítky rekonstrukce, Dornych, Plotní, Zvonařka, tramvaj, Brno, Komárov, Teplárny Brno, Richard Mrázek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Dornych se uzavře v polovině března, stavba potrvá dva a půl roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.