Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dobrovolníci v brněnské zoo loni odpracovali 1500 hodin

Dobrovolníci v brněnské zoo loni odpracovali bezmála 1500, přibližně stejně jako o rok dříve. Nejpilnější dobrovolník měl loni na kontě 230 odpracovaných hodin. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí zoo Michal Vaňáč. Dobrovolníci v zařízení například vedou kroužky nebo pomáhají chovatelům.

„Moc nám pomohli a my si toho nesmírně vážíme. V zahraničí se na dobrovolnické aktivity v podobných organizacích stojí fronty, u nás je to trochu jinak. O to je pro nás cennější, že k nám dobrovolníci chodí a tráví u nás svůj volný čas bez ohledu na počasí nebo peníze," uvedl na každoročním setkání dobrovolníků ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Do zoo na Mniší horu chodí pravidelně 55 dobrovolníků, vedou kroužky pro děti, pomáhají chovatelům a ošetřovatelům s péčí o zvířata a expozice a podílejí se na organizaci velkých akcí.

Rekordman napracoval 230 hodin

„Není překvapením, že nejvíce chodí o prázdninách. Rekordmanem je Claudio Berandi s neuvěřitelnými 230 hodinami. Je pro nás velmi potěšující, že téměř všichni chtějí v této činnosti pokračovat," uvedla koordinátorka dobrovolnických programů v zařízení Vendula Sychrová.

Brněnská zoo pro dobrovolníky jednou za rok pořádá setkání, kde jim poděkuje a předává dárky. „Každý rok se scházíme v lednu. Letos tomu nebylo jinak, ale plánujeme, že tento formát změníme. Všechny pozveme na jaře, až bude tepleji, a posedíme v příjemném prostředí Africké vesnice. Kromě občerstvení se mohou dobrovolníci těšit na zajímavý program," uvedl Hovorka.

Brněnská zoo je nejnavštěvovanější zahradou v regionu, loni do ní zavítalo přes 308.000 lidí, meziročně zhruba o 1000 více. Je to druhý nejvyšší počet za rekordním rokem 2008, kdy do zoo především kvůli mláďatům ledního medvěda přišlo skoro 327.000 lidí. Lidé byli loni zvědaví i na novou expozici pro lvy konžské. Zahrada chová zhruba 1700 zvířat v 370 druzích.
 

Foto Zoo Brno | Zdroj ČTK

Štítky Zoo Brno, dobrovolníci, Zoologická zahrada Brno, Mniší hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci v brněnské zoo loni odpracovali 1500 hodin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.