Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na největším rande se v Brně seznámí 1918 lidí

Součástí třítýdenního festivalu k oslavám 100 let Československa Re:publika 1918-2018, který se uskuteční v květnu a v červnu v Brně, bude akce s názvem Největší československé rande. Za projektem stojí umělkyně Kateřina Šedá. Na výstaviště chce přivést symbolicky 1918 lidí, kteří žijí z nějakého důvodu sami a nejsou cílovou skupinou kulturních akcí a festivalů. Podle organizátorů má těmto lidem akce pozitivně změnit život.

Organizátoři chtěli Šedou do projektu zapojit. „Páčila ze mě všechny detaily, dala si dlouhé období na přemýšlení a přišla s nápadem, který nám vyrazil dech," řekl festivalu Pavel Anděl. Šedá zjišťovala, zda lidé budou slavit výročí republiky a zda vůbec slaví. Velká část lidí neslaví, protože nemají s kým, nebo nemají rádi oslavy. Většinou šlo o lidi, kteří jsou z nějakého důvodu sami.

Podle organizátorů tak půjde o lidi, kteří by do Brna na festival jinak nepřišli. „Všechny podobné akce míří na skupinu lidí, která se zajímá o společenské dění, chodí za kulturou a ráda slaví. Proto nyní hledáme 959 mužů a 959 žen, které které nikdy nikdo neoslovil, Kateřina je pozve do Brna a pokusí se jim restartovat život. Nabídne jim netradiční a nečekanou možnost se seznámit," popsal Anděl.

Co pozvané v Brně čeká, zatím neřekl. „Bude to určitě hodně náročně organizovat program pro tolik lidí, ale těšíme se na to. Jisté je, že stráví v Brně několik dní," řekl Anděl. Nyní bude Šedá lidi shánět. Na seznamkách, na sociálních sítích a dalších místech, kde se takoví lidé alespoň s někým baví, dodal Anděl.  

Festival Re:publika se uskuteční od 26. května do 17. června především na výstavišti, ale bude vidět i v ulicích města. Nahlédne československou historii z různých perspektiv a činností.
 

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Brno, festival, randění, Pavel Anděl, Československo, slavnost, kongresové centrum, kulturní akce, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na největším rande se v Brně seznámí 1918 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.