Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vybrané veřejné toalety v brněnském středu jsou od letošního roku zdarma

Radnice městské části Brno-střed se rozhodla od 1. ledna letošního roku zdarma zpřístupnit vybrané veřejné toalety. Jde o toalety v parku při ulici Rooseveltově, na Malinovského náměstí proti budově Magistrátu města Brna, v Tržnici Brno na Zelném trhu a toalety na konci Uličky Václava Havla na Kapucínských zahradách.

Kompletní provoz těchto veřejných toalet hradí městská část Brno-střed. Příjmy, které z jejich provozu městská část získávala, však pokrývaly pouze zhruba čtvrtinu celkových nákladů. I vzhledem k tomuto faktu se radnice rozhodla poskytnout od letošního roku toalety občanům zdarma a hradit celý provoz z rozpočtu městské části.

„Navíc předpokládáme, že bychom mohli dosáhnout nejen přátelštějšího a vstřícnějšího prostředí v centru města, ale i úspor v rámci úklidu veřejných prostranství, které by nemusely být v budoucnu již tolik znečišťovány konáním potřeby mimo toalety," uvedla v tiskové zprávě Kateřina Dobešová z oddělení vnějších vztahů radnice brněnského středu.

Zkulturnění centra města, dostupnost těchto základních služeb a vstřícnost vůči obyvatelům, návštěvníkům i turistům, jsou podle Dobešové jednou z dlouhodobých priorit radnice. „Dostupnost veřejných toalet zdarma je jedním z kroků, jak tohoto cíle dosáhnout," uzavřela Dobešová.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj s použitím TZ

Štítky veřejné toalety, wc, Brno-střed, centrum, zdarma, toaleta, Brno, městská část, Václav Havel, radnice, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybrané veřejné toalety v brněnském středu jsou od letošního roku zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.