Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Brněnští strážníci před Vánocemi zachránili život mladému muži

O obrovském štěstí v neštěstí může mluvit dvaatřicetiletý muž. Strážníci mu totiž zachránili život, když ho vytáhli z ledové říčky Ponávky, kam pod vlivem alkoholu sešel po příkrém břehu, zakopl a spadl do vody.

Včas na něj prostřednictvím linky 156 upozornil náhodný svědek, ještě když se muž vrávoravě proplétal v korytu mezi naplavenými kmeny a větvemi. Strážníci ho uprostřed noci z pátku na sobotu objevili v kuželech světel svých baterek. V tu chvíli muž zakopl a ponořil se hlavou pod hladinu.

Strážníci ho vyprostili, a protože neudržel rovnováhu, přivolali přes operační středisko další hlídku s výsuvným žebříkem. Díky této spolupráci ho dostali na souš a v Hodonínské ulici ho zabalili do několika dek.

Přivolali mu záchrannou službu a sanitka ho převezla do nemocnice. „Důvod, proč do ledové řeky vstoupil, se strážníci od opilého a podchlazeného muže nedozvěděli," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Autoři | Foto Dominik Svoboda | Zdroj MP Brno

Štítky Vánoce, Ponávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští strážníci před Vánocemi zachránili život mladému muži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.