Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihu Moravy si od pátku zalyžujete jen v Olešnici. Němčičky jezdí na umělém povrchu

Lyžařské areály na jihu Moravy s otevřením čekají na mrazivější počasí, postupně ale zasněžují. V pátek se začne lyžovat v Olešnici na Blanensku. Na umělém povrchu se už lyžuje v Němčičkách na Břeclavsku.

V Olešnici začali se zasněžováním na konci listopadu. „Nemohli jsme se dočkat. Zasněžovali jsme, kdy to jen šlo," uvedl správce areálu Jiří Kotlán. Lyžaři se dočkají už tento pátek, na sjezdovce podle Kotlána leží průměrně asi 40 centimetrů sněhu a je ve velmi dobré kvalitě.

V Olešnici areál otevřou v 15:00, první lyžování bude do 21:00. Následně bude otevřeno standardně, tedy o víkendech od 8:00 do 21:00, ve všední dny se začátkem o hodinu později.    

V Němčičkách na Břeclavsku se lyžuje na umělém povrchu od začátku prosince. „Snažíme se zasněžovat, ale jde to pomalu. Máme tu velké výkyvy v teplotě, jednou jsme dokonce pod svahem naměřili minus čtyři stupně a nad svahem nulu," řekl Jaroslav Stávek z areálu. Sjezdovku využívají školy, širší veřejnost si může přijít zalyžovat o víkendu od 13:00 do 16:00.

Zasněžuje se také ve Filipově údolí na Hodonínsku i v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku. V obou areálech by rádi spustili vleky do Vánoc, vše ale podle tamních provozovatelů záleží na počasí.

Vlekaři na jihu Moravy si pochvalovali loňskou sezonu, na sněhu se lyžovalo zhruba od poloviny prosince do poloviny března. Obecně jim ale počasí nepřeje, zimy jsou v regionu teplé, mírné a většinou bez sněhu.
 

Foto Ski areál Olešnice | Zdroj ČTK

Štítky lyžování, ski areály, Olešnice, Němčičky, Morava, okres Břeclav, okres Blansko, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy si od pátku zalyžujete jen v Olešnici. Němčičky jezdí na umělém povrchu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.