Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Všichni do podchodu. Na hlavním nádraží už neprojdete 'dírami' mezi zábradlími

Je to denní chleba tisíců Brňanů. Místy je to sice nebezpečné pro chodce i pro řidiče, ale při rozumné dávce opatrnosti se člověk bezpečně a rychle dostane z jednoho nástupiště na druhé. Řeč je o mezerách mezi zábradlími na obou stranách nástupních můstků na hlavním nádraží. Těmto "zkratkám" dnes odzvonilo. Policejní ředitelství nechalo do mezer nainstalovat další zábradlí. Lidé musí podchodem, náměstek primátora Martin Ander (Zelení) zuří.

Své rozhořčení na instalaci vyplňujícího zábradlí už dnes vyjádřil primátorův náměstek Martin Ander. „NEUVĚŘITELNÉ, místo toho, aby se veřejný prostor před brněnským nádražím stal průchodnější a přívětivější, dělníci dnes ráno nainstalovali zábradlí na kraj ostrůvků tak, že zacpali i tu poslední díru, kterou se vždy dalo projít z nástupiště přímo k hlavnímu nádraží," uvedl v komentáři na své facebookové stránce náměstek.

Podle jeho tvrzení za akcí stojí krajské ředitelství policie. „Jsme snad policejní stát? Proč se máme v řešení veřejného prostoru vracet k "výdobytkům" socialistického urbanismu, kdy se pěší pomocí zábradlí hnali do podchodů a nadchodů. Tvář veřejného prostoru přece nemůže městu diktovat policie," zuřil Ander.

Zábradlí je dle Andera odmontovatelné. Tuto skutečnost autorovi tohoto článku potvrdili i dělníci, kteří zábradlí u ostrůvku na hlavním nádraží právě montovali. Na vyjádření policie redakce čeká.

Ander však chce co nejrychleji prosadit zrušení policejního opatřní. „Požádám primátora, aby jednání s policií v této věci co nejrychleji inicioval," uzavřel náměstek.

Foto Martin Šeda

Štítky hlavní nádraží, ostrůvky, podchod, zábradlí, Martin Ander, policie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všichni do podchodu. Na hlavním nádraží už neprojdete 'dírami' mezi zábradlími  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.