Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pisárky čekají projekty za miliardu. Město postaví parkovací dům, lanovku a tramvajovou smyčku

Brno plánuje v městské čtvrti Pisárky v příštích letech tři velké investiční akce za miliardu korun. Chce postavit parkovací dům s 800 místy, lanovou dráhu z ulice Hlinky k univerzitnímu kampusu a tramvajovou smyčku. Městští radní schválili investiční záměr, který tyto tři stavby obsahuje.

Rada projekty zařadila do operativního plánu investic, které je možné spolufinancovat z evropských dotací. „Jde o tři projekty, které jsou na sobě provozně a realizačně nezávislé, ale je nutná jejich společná předprojektová a projektová příprava, protože se pohybujeme v jednom území a je nutný soulad těchto tří projektů," uvedl Mrázek.

Odhadované investiční náklady parkoviště jsou přes 380 milionů korun, dopravní napojení by mělo mít na ulici Lipová. Nacházet by se mělo na příjezdu z dálnice D1. Na něj má navázat přestup na MHD. Parkoviště by mělo být využitelné i pro potřeby brněnských veletrhů.

Lanovka má stát přes 430 milionů korun. Jejím cílem je zrychlit dopravní obsluhu v okolí univerzitního kampusu a připravované atletické haly i dopravního terminálu před Fakultní nemocnicí Brno. Lanovka by měla mít podobu kabiny pro osm lidí s přepravní kapacitou 200 lidí za hodinu a dobou jízdy pět minut. Vše by měla za více než 190 milionů korun doplnit tramvajová smyčka.

Foto Vizualizace, archiv MMB | Zdroj ČTK

Štítky Pisárky, lanová dráha, projekt, Brno, Hlinky, Fakultní nemocnice Brno, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pisárky čekají projekty za miliardu. Město postaví parkovací dům, lanovku a tramvajovou smyčku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.