Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tržnice Brno ve středu zahájila plný provoz. Na stromě rostly klobásy a z kašny teklo pivo

Tržnice Brno na Zelném trhu ve středu zahájila plný provoz. Nové stánky otevřeli čtyři další prodejci. Tržnice přesto stále není zaplněná.

„Hlavní problém je to, že klienti nemohou sehnat zaměstnance, kteří by zde prodávali," uvedl ředitel tržnice Ladislav Kučera.. Podle něj je také těžké najít spolehlivé lidi, kteří rozumí řemeslu a byli by ochotní prodávat své produkty.

Provozovatelé, kteří svůj stánek v tržnici mají už od července, doufají, že se místa co nejrychleji obsadí. „Bylo by dobré, kdyby se zaplnilo zejména poslední patro a tím se přilákalo víc zákazníků," uvedla majitelka stánku Nebeské dortíčky. „Chápu, že celou tržnici nelze vybudovat za dva měsíce tak, aby byla ideální. Až tu bude více prodejců, bude to lepší. Celkově jsme ale spokojení," řekl provozní pivotéky Vladimír Urban.

Podle provozovatele tržnice Pavla Bartošky jsou některá místa již zabraná, ale stánkařům trvá nějaký čas, než začnou s prodejem. „Myslím si, že do konce roku bychom mohli zaplnit celou tržnici, snažíme se doplnit hlavně bistra a malé restaurace," uvedl Bartošek.

Od 17. července byla tržnice otevřená ve zkušebním provozu. „Budova je z padesátých let. Chtěli jsme si být jistí, že hlavně z technického hlediska bude vše fungovat tak, jak má," uvedl Kučera.

Při slavnostním otevření tržnice Na nádvoří Staré radnice organizátoři pro návštěvníky připravili pivo zdarma a občerstvení v podobě klobás zavěšených na stromech, ochutnávky produktů od nových prodejců i doprovodný program.

Foto Tržnice Brno, Tomáš Hájek | Zdroj ČTK

Štítky Brno, Ladislav Kučera, Zelný trh (Brno), pivo, strom, Vladimír Urban, kašna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tržnice Brno ve středu zahájila plný provoz. Na stromě rostly klobásy a z kašny teklo pivo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.