Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Břehy řeky Kyjovky spojil nový most

Nový most přes řeku Kyjovku, který v Kyjově spojil v ulici Za Humny dvě místní části Boršov a Nětčice, bude slavnostně předán 21. září. Jeho výstavba přišla město na 10,7 milionu Kč a společnost Swietelsky stavební ho budovala od loňského listopadu do letošního července.

„Začínali jsme stavbou mostního provizoria. Po převedení dopravy následovala demolice původního trámového mostu, přeložky inženýrských sítí a samotná výstavba nového železobetonového mostu, včetně úpravy navazující komunikace,“ říká Tomáš Hrabina, ředitel oblasti Hodonín společnosti Swietelsky stavební. Most je dlouhý necelých 12 a široký přes 8 metrů. Založen je na mikropilotách.

Město Kyjov, které bylo investorem stavby, tak zásadně vylepšilo dopravní spojení po místní komunikaci, která je jedinou příjezdovou cestou do pětihektarového průmyslového areálu. V něm pracují zhruba dvě stovky lidí, nedaleko je i učiliště, základní i mateřská škola a další objekty.

Technický stav původního mostu, přes který jezdí i těžké kamiony, byl už neudržitelný. Jediným řešením byla stavba nového, která umožňuje i další rozvoj průmyslové zóny. Potěšitelné je, že tato investice nebyla hrazena jen z městských zdrojů. Čtyřmi miliony přispěl Jihomoravský kraj, více než sto tisíci pak někteří podnikatelé, kteří mají v areálu své provozovny,“ uvedl František Lukl, starosta Kyjova.

Tisková zpráva

Štítky Kyjov, Kyjovka, Boršov, Nětčice, Hodonín, František Lukl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břehy řeky Kyjovky spojil nový most  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.