Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Radnice brněnského centra otevře dnes své brány veřejnosti

Městská část Brno-střed už potřetí zve návštěvníky, obyvatele městské části a všechny Brňany a turisty na Otevřenou radnici, která proběhne 1. 9. 2017 od 14.00–18.00 hodin. Místem konání budou dnes nádvoří i vnitřní prostory radnice na Dominikánské 2.

Program radničního odpoledne bude pestrý a vhodný pro všechny věkové kategorie návštěvníků.Těšit se návštěvníci můžou na netradiční prohlídky radnice od půdy až po sklepení, které budou probíhat každou hodinu od 14.00–19.00 hodin. Původní Dominikánský klášter, ve kterém radnice sídlí, má také co nabídnout. Během prohlídky návštěvníci můžou nahlédnout do kanceláře starosty, zasedacích místností, zastupitelského sálu, budou moct prolistovat staré okované matriční knihy vázané v kůži a mnohé další zajímavosti. Pomyslnou třešinkou bude zpřístupnění Křížové chodby, kde bude umístěna výstava o historii radnice. Navíc, pro ty, kteří vydrží až do pozdních večerních hodin, máme připravenou jednu noční prohlídku radnice po skončení promítání letního kina.

„Radnici se snažíme otevírat veřejnosti dnes a denně, chtěli bychom být přístupní všem. Tahle akce je něco navíc, chtěli bychom, aby návštěvníci zjistili, že se na radnici dají zažít i příjemné chvíle, že je to veřejný prostor i pro ně a že jsou zde vítáni. Sám se opět rád zúčastním, proto pokud by měli naši občané zájem ptát se, probrat se mnou život v naší městské části, budu tam a budu jim samozřejmě k dispozici,“ zve na akci Martin Landa, starosta MČ Brno-střed.

Nejen pro děti budou na nádvoří připraveny kvízy, omalovánky a další drobné radosti, rodiče si pro ně budou moct vybírat z pestré nabídky kroužků a aktivit naší příspěvkové organizace Botanka, podívat se, co připravuje na novou sezonu Divadlo Polárka a jaký bude program na Leitnerce. Navíc na nádvoří najdou mladé skauty, kteří všem rádi představí práci a aktivity Skautského institutu v Brně, sídlícího aktuálně na Moravském náměstí.

Návštěvníci ale nemusí přijít jen za konkrétním účelem, mohou si prostě jen dát Dobrokávu a zpříjemnit si den dobrým skutkem, nebo zmrzlinu od MADA ice cream, posedět na nádvoří a užívat si odpoledne při příjemné hudbě, vinylové desky roztočí DJ Roman Green (latino, funky). Něco k jídlu připraví Tržnice Brno a návštěvníky čekají také míchané letní drinky, točené pivo přiveze Kološkopek a Lucky Bastard, k dispozici budou samozřejmě i nealkoholické nápoje pro nejmenší.

Od 19.00 hodin bude na nádvoří probíhat koncert jazzové kapely s klasickým swingovým repertoárem - Gabriela Kolčavová quartet.

Otevřenou radnici zakončí poslední letošní promítání Letního kina Brno-střed, od 21.00 hodin budeme promítat oskarový muzikál La La Land a jako již tradičně bude závěrečné promítání zdarma. Víte, že se Brno-střed dříve jmenovalo Veselá čtvrť? Přijďte ji za námi opět rozveselit.

Tisková zpráva

Štítky radnice, nádvoří, městská část, Brno, Martin Landa, Dominikánský klášter, Arabská demokratická strana, Divadlo Polárka, Skautský institut, La La Land

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice brněnského centra otevře dnes své brány veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.