Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Poločasová bitka mezi fanoušky měla dohru u policie. Tři chuligáni jsou stále ve vazbě

O přestávce úvodního utkání fotbalové ligy mezi Brnem a Ostravou musela na žádost pořadatelů zasáhnout v hledišti policie. Celkem zajistila 15 lidí. Příznivci hostujícího Baníku, kterých přijelo na první zápas po návratu klubu do nejvyšší soutěže téměř 1000, se přes plot bili s fanoušky Zbrojovky. Ti k jejich sektoru doběhli přes překonání několika zábradlí. Většinu fotbalových fanoušků už policisté propustili. Dva Češi a jeden Slovák zůstávají v cele. Čeká se na právní kvalifikaci jejich jednání.

Jde o fanoušky Zbrojovky, kteří se o přestávce úvodního utkání fotbalové ligy napadli přes plot s hostujícími příznivci Baníku.  Dalších 11 lidí pak zajistili po utkání. Propustili je po ztotožnění. Šest z nich dostalo pokutu za neprokázání totožnosti. Původně policie informovala o celkem 15 zajištěných fanoušcích, poté jejich počet korigovala na 14. Jeden fanoušek Ostravy skončil už dřív na záchytce.

Přibližně 400 příznivců Baníku přivezl do Brna odpoledne zvláštní vlak. Zastavil na nádraží Slatina na okraji města, na stadion fanoušky odvezly autobusy, v kterých s nimi byli také těžkooděnci a členové antikonfliktního týmu. Další fanoušci přijeli v autech a v okolí stadionu byly problémy s parkováním. Hodně aut mělo slovenské registrační značky, Zbrojovka má totiž dlouhodobou vazbu se Slovanem Bratislava.

 

Baník se vrátil do nejvyšší soutěže po sezoně v druhé lize. „Po roce se vracíme zpět mezi ligovou elitu, proto je asi zbytečné psát jakékoliv motivační texty," napsali ultras Baníku na facebookovém profilu Chachaři.cz. Na výjezd do Brna měli fanoušci dorazit oblečení v bílém, což většina dodržela. V druhé půli se v sektoru hostů objevila pyrotechnika, zasahovali hasiči.

 

Zdroj ČTK

Štítky policie, FC Baník Ostrava, FC Zbrojovka Brno, ŠK Slovan Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Poločasová bitka mezi fanoušky měla dohru u policie. Tři chuligáni jsou stále ve vazbě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.