Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Město chce postavit parkovací dům u Dětské nemocnice

Dětská nemocnice na Černopolní se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst. Parkovací kapacity v areálu jsou nedostatečné a většina návštěvníků nemocnice parkuje v okolních ulicích. Kvůli tomu se zhoršuje dopravní situace v této lokalitě a ztěžuje se tak i parkování rezidentům.

Fakultní nemocnice Brno, pod kterou spadá Dětská nemocnice, připravila studii a investiční záměr na stavbu parkovacího domu v areálu nemocnice. Záměr byl Ministerstvem kultury projednán a zamítnut. Důvodem byla skutečnost, že nemocnice není oprávněna k provozování parkovacího domu. Vedení města však chce zaslat dopis ministru zdravotnictví, aby situaci řešil.

„Dětská nemocnice je zařízení, které využívají lidé z celého kraje, a přitom zde funguje jediná dětská pohotovost. Situace v okolí nemocnice je tristní a rodiče, kteří jedou s dětmi k lékaři, musejí mnohdy dlouze hledat místo, kde zaparkují. Je v našem zájmu tento stav řešit, a proto dopisem oslovím ministra zdravotnictví s nabídkou spolupráce,“ řekl první náměstek primátora Petr Hladík. „Jednou z možností je převedení pozemku v areálu, na kterém by měl stát parkovací dům, do vlastnictví města. To by pak zajistilo výstavbu parkovacího domu i po finanční stránce,“ dodává Hladík.

Okolí Dětské nemocnice se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst. Často se stává, že kvůli parkování aut na zákazu stání před vjezdem nemohou do nemocnice vjíždět ani vyjíždět sanitky. Parkovací dům by podle města situaci významně zlepšil.

Tisková zpráva | Foto FN Brno

Štítky Dětská nemocnice FN Brno, parkování, nemocnice, Petr Hladík, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce postavit parkovací dům u Dětské nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.