Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Brno zrekonstruuje za dvaadvacet milionů dům na Křenové ulici, vzniknou v něm startovací byty

Brno zrekonstruuje v Křenové ulici dvoupodlažní bytový dům, ve kterém vznikne šest startovacích bytů. Předběžné náklady činí 22 milionů korun. Podle primátorova náměstka Petra Hladíka  (KDU-ČSL) je dům v současnosti prázdný s výjimkou jednoho bytu, ze kterého se nájemce vystěhuje v létě. Práce by mohly začít příští rok a potrvají rok. Lidé by se mohli nastěhovat v polovině roku 2019.

Radní schválili rekonstrukci domu a vybrali zhotovitele projektové dokumentace, který vypracuje dispoziční studii, dokumentaci pro spojené územní a stavební řízení a projektovou dokumentaci pro provedení stavby. „Naším záměrem je dům zrekonstruovat s důrazem na jeho původní neobarokní kompozici fasády a opět nabídnout k bydlení," uvedl Hladík.

Byty nejspíš dostanou mladé rodiny. Nyní jsou v domě čtyři byty, rekonstrukcí se jejich počet zvýší. „Vzhledem k velikosti a poloze by byly využívané jako startovací. Návrhová studie počítá až se šesti byty o velikosti 2+kk až 3+1," řekl Hladík. Součástí je i nebytový prostor. „Byl by vhodný pro občerstvení a obsluhu přiléhající cyklostezky z Brna do Vídně," doplnil náměstek.

Peníze na rekonstrukci půjdou z Fondu bytové výstavby města Brna. Firmu, která práce provede, chce město vybrat příští rok v lednu. Samotná realizace začne na jaře.

Brno má ve správě bezmála 30.000 bytů. Peníze na jejich opravy získává z prodeje domů a z nájemného.
  

Foto MMB | Zdroj ČTK

Štítky Brno, dům, Petr Hladík, KDU-ČSL, rekonstrukce, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zrekonstruuje za dvaadvacet milionů dům na Křenové ulici, vzniknou v něm startovací byty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.