Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno plánuje upravit domov pro seniory, do rekonstrukce zainvestuje dvacet osm milionů

Brno plánuje, že za 28 milionů korun upraví Domov pro seniory Kosmonautů, kde by měl přibýt i lůžkový výtah a požární schodiště. Zvýší se tím požární bezpečnost objektu. Práce v domě doporučili krajští hasiči. Kdy se akce uskuteční, bude jasnější až po zpracování investičního záměru.

Zpracování investičního záměru schválili radní. „Předmětem investice bude rozšíření otvorů dveří do pokojů, výměna dveří do hlavní chodby ve všech podlažích, přístavba venkovního požárního schodiště, úprava kontaktního zateplení fasády a střechy, přístavba evakuačního lůžkového výtahu, práce na vzduchotechnice, úprava vnitřních technických rozvodů a další práce," uvedl mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Náklady uhradí město z rozpočtu. „Prověříme i možnost spolufinancování z fondů Evropské unie, a to konkrétně na část zateplení objektu," doplnil Poňuchálek.

Domov pro seniory sídlí v samostatně stojící stavbě o šesti nadzemních a jednom podzemním podlaží. Má 119 lůžek. Podle Poňuchálka je domov určený klientům, kteří onemocněli Alzheimerovou chorobou nebo jiným typem stařecké demence a dosáhli věku pro přiznání starobního důchodu, nebo mají invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně od věku 50 let. „Tito lidé mají v důsledku onemocnění sníženou soběstačnost a potřebují pravidelnou pomoc jiné osoby," dodal Poňuchálek.
  

Foto Mujduchod.cuz | Zdroj ČTK

Štítky Brno, domov pro seniory, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno plánuje upravit domov pro seniory, do rekonstrukce zainvestuje dvacet osm milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.