Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Brněnským stromem roku je topol bílý rostoucí na Vinohradech

Brňané si v anketě zvolili strom roku, je jím topol bílý rostoucí v parčíku u městského úřadu na Vinohradech. Vyhlášení se uskuteční formou veřejného pikniku přímo u vítězného stromu.

Letos byla anketa zaměřená na malé parky. Zájemci měli možnost hlasovat pro jeden z osmi nominovaných stromů z různých částí města, a to prostřednictvím webových stránek ekologického institutu nebo také na facebookové stránce. Vítězný strom získal 329 hlasů.

„Zejména staré stromy jsou pro životní prostředí města naprosto nenahraditelné. Naše anketa chce upozornit na ty nejzajímavější a zapojit občany Brna, aby se na jejich ochraně podíleli," uvedla Radka Matějíčková z ekologického institutu. Doplnila, že pořadatelé letos proto pojali slavnostní ocenění jako společný piknik, do kterého se může každý zapojit.

Na piknik, který se u vítězného stromu uskuteční 17. června v 11:00, si tak návštěvníci mohou vzít deku a přinést pochutiny z vlastní kuchyně, o něž se mohou podělit s ostatními. Piknik doprovodí živá hudba a krátké příspěvky na téma prospěšnosti městské zeleně.

Lidé mohou nejkrásnější stromy v Brně vybírat od roku 2000. Ankety se konaly každoročně, vyjma let 2004 a 2016, kdy je pořadatelé z kapacitních důvodů neuskutečnili. V roce 2015 v hlasování zvítězil dub ve Foerstrově ulici, který byl vysazen k 70. výročí příchodu Salesiánů do Brna.

Zdroj: ČTK, Veronica
  

Štítky strom, Brno, Brno-Vinohrady, anketa, piknik, topol bílý, Salesiáni Dona Bosca

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnským stromem roku je topol bílý rostoucí na Vinohradech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.