Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Slavnosti moře, Ohňostroje, Ghettofest, Euro, Zmrzlinový Masakr a Noc kostelů

Takto nabitý víkend tu opravdu dlouho nebyl! K tomu nás čeká sluníčko a možnost výletit. Užijte si každou minutu nadcházejícího volna, budete mít šanci vybrat si ze spousty programu.

Víkendový kulturní program začne v pátek Noc kostelů, Během ní se od pátečního večera otevřou i v Brně dveře řady místních svatostánků. V rámci akce je pro letošek připravena i speciální tšalina s doprovodným programem. 

Od sobotního rána se z Kraví hory ponese vůně mořských plodů připravovaných s láskou a zkušeností na desítky způsou. Slavnosti moře nabídnou pestrou paletu domácích i exotických ryb, akci doplní ukázky filetování tropických ryb a jejich následné grilování, malé návštěvníky uspokojí dětský program. Slavnosti moře nabídnou i kvalitní vína, ústřice a spousty druhů tapas. 

Festival plný hudby, barev, kulturních zážitků a žádných hranic. To je Ghettofest. Festival otevírá celému Brnu lokalitou častou zvanou jako Bronx, hojně obydlenou romskou komunitou. Hlavními motivy festivalu jsou otevření hranic tohoto pomyslného „ghetta“, myslí jeho obyvatel i ostatních Brňanů a podpora přirozeného setkávání a soužití v jednom městě. 

Slavné Lužánky už zase mají tribuny a stanou se opět dějištěm hvězdných sportovních výkonů, jak to v Brně odjakživa pamatují. Mistrovství Evropy v malém fotbalu startuje už v pátek. V úvodním zápase vyzvou o půl desáté Češi maďarský výběr. V neděli pak domácí výběr vyzve Lotyše.

Až do neděle  také pokračují Evropské hry handicapované mládeže Emil Open 2017. Do Brna se díky tomu sjelo několik stovek handicapovaných sportovců z celého světa. Přijďte je podpořit!

V sobotu vo půl jedenácté začne v pořadí již třetí soutěžní ohňostroj letošního ročníku Ignis Brunensis. Po českých a rakouských ohňostrůjcích se představí se svou podívanou německá společnost IP INNOVATIVE PYROTECHNIK.

Návrat italských mistrů! Závod Gruppo Peroni je na pořadu po oba víkendové dny na Masarykově okruhu. Italský šampionát GT, historických a cestovních vozů se po desetileté přestávce opět vrací do Brna.

Zpomal fashion day pořádaný v kavárně Blokk  na Husově ulici v sobotu od třinácti hodin nabídne workshopy i přednášky o módě. Na programu bude i módní přehlídka sekáčových outfitů a jejich následná dražba.

Slyšeli jste někdy o zmrzlinovém masakru? Na nádvoří kavárny a kulturního prostoru Praha  na Husově ulici bude v sobotu od čtrnácti hodin prostor pro všechny zmrzlinové nadšence. Organizátoři slibují kvalitní zmrzliny mnoha tradičních i netradičních příchutí.

Klasické kino už vás nudí? Co zkusit trošku originálnější podívanou! O víkendu 10. a 11. června se zajděte podívat do Hvězdárny a planetáriu Brno. Uvidíte sérii audiovizuálních show té nejlepší kvality. Současní špičkoví tvůrci filmů do digitálních planetárií si totiž v ničem nezadají se stávající filmařskou elitou a v mnoha směrech se obě komunity prolínají. Přesto je zde velký rozdíl – tyto filmy jsou připraveny pro formát „fulldome“, neboli pro projekce na polokulovité plochy, které obklopují diváky. 

V neděli od šestnácti hodin bude příležitost navštívit staveniště koncertního sálu pro Brno a dozvědět se zajímavosti o stavbě i projektu. Vstupenky jsou stále k dispozici.

Zdroj: MMB

Štítky moře, slavnost, Noc kostelů, Brno, Ignis Brunensis, Hvězdárna a planetárium Brno, Kraví hora, Evropa, Praha, Euro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Slavnosti moře, Ohňostroje, Ghettofest, Euro, Zmrzlinový Masakr a Noc kostelů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.