Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Bývalý předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta je na svobodě

Bývalý předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Miroslav Pelta byl dnes propuštěn z vazby v brněnské věznici. Městský soud v Praze totiž vyhověl jeho stížnosti proti vzetí do vazby a nařídil jeho okamžité propuštění. Pelta čelí obvinění v souvislosti s údajným zmanipulováním sportovních dotací.

Do vazby poslal vysokého fotbalového funkcionáře na počátku května Obvodní soud pro Prahu 1 kvůli obavám, že bude ovlivňovat svědky a opakovat trestnou činnost. Městský soud však dnes dospěl k závěru, že podmínky pro první z důvodů vůbec nebyly splněny a druhý důvod už pominul. Pelta opustil věznici v odpoledních hodinách zadním vchodem, vyhnul se tak novinářům čekajícím před hlavním vchodem.

Policie stíhá Peltu, bývalou náměstkyni ministerstva školství Simonu Kratochvílovou a někdejšího ředitele ministerského odboru Zdeňka Břízu za zneužití pravomocí úřední osoby, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Obvinění čelí i FAČR jako právnická osoba.

Zdroj: ČTK
 

Foto Michal Průcha, Budějcká Drbna

Štítky Miroslav Pelta, Fotbalová asociace České republiky, Městský soud v Praze, Simona Kratochvílová, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta je na svobodě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.