Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTOGALERIE: Jack Sparrow rozzářil oblohu. Ohňostroj sledoval sto devadesát tisíc lidí

První soutěžní ohňostroj na hladině Brněnské přehrady v podání domácího Česka sledovalo podle odhadů policie 190 tisíc diváků. Show Jack Sparrow na motivy Pirátů z Karibiku připravil český tým pod festivalovou značkou Ignis Brunensis.

Ohňostroj za zvuku hudby sledovali lidé z různých stran přehrady. Někteří stáli, jiní si přinesli deku a usídlili se na okraji u vodní hladiny. Při světlech zněla hudba například Bugatti Step Jaroslava Ježka, Tia Dalma, Jack Sparrow nebo Blood Ritual.

Další ohňostroje se postupně představí vždy ve středu a v sobotu. Jako druhý se ve dvacátém ročníku mezinárodní ohňostrojné soutěže představí rakouský tým Pyrovisiono, potom  bude následovat tým z Německa, dále Švýcarska společně s Čínou a o závěrečnou show se postará Španělsko.

„Spolu s hlavní ohňostrojnou soutěží odstartoval také RegioJet Music Fest, který letos nově zpříjemňuje divákům čekání na ohňostroje. Před vystoupením hlavní hvězdy Anny K. bylo v areálu hudebního festivalu kolem 12 tisíc diváků," řekl za pořadatele Ondřej Morávek. Kromě Anny K. vystoupil i Pavel Callta, Poetika a další umělci.

Před ohňostrojem Rakouska vystoupí na RegioJet Music Festu opět se vstupem zdarma Peter Aristone, November 2nd, UDG a jako hlavní hvězda slovenská zlatá slavice Zuzana Smetanová.

Součástí festivalu je i akce Dopravní nostalgie. Novinkou jsou jízdy parní tramvaje a parního vlaku po vlečce na výstaviště. Poslední ohňostroj, který už nebude soutěžní, je naplánovaný na 24. června na Špilberku.

Zdroj: Ignis Brunensis, ČTK

Foto: Tomáš Hrivňák
  

Štítky Jack Sparrow, ohňostroj, Ignis Brunensis, Piráti z Karibiku, Česko, Brněnská přehrada, Anna K, Jaroslav Ježek, RegioJet, Tia Dalma, a.s., Bugatti step, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Jack Sparrow rozzářil oblohu. Ohňostroj sledoval sto devadesát tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.