Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jihomoravské hasiče zaměstnaly v pátek dva požáry

Dva požáry zaměstnaly v pátek nad ránem jihomoravské hasiče. V Králově Poli hořela střecha bytového domu, zásah hasičů si nevyžádal evakuaci obyvatel, nikdo se nezranil. V noci na pátek se zapotili také hasiči ve Vranově nad Dyjí, kteří několik hodin bojovali s požárem neobydleného domu. Ani zde se naštěstí nikdo nezranil.

Střecha na jednom z domů na Rostislavově náměstí začala hořet kolem 10:00, požár hasiči zcela uhasili kolem poledne. „Evakuovat jsme nikoho nemuseli, lidi z domu odcházeli sami ještě před naším příjezdem," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Oheň podle něj narušil kovovou konstrukci střechy, velitel zásahu proto na místo povolal statika. „Statik konstrukci posoudil a vyhodnotil, že je to bez akutního ohrožení," uvedl mluvčí.

Oheň hasiči likvidovali třemi vodními proudy, použili k tomu i automobilový žebřík. Mluvčí doplnil, že hasiči svým zásahem uchránili hodnoty asi za deset milionů korun.

Ve Vranově hořelo k ránu, hasiči bojovali s ohněm několik hodin

Hasiči byli k požáru přivolaní krátce před 4:00, z místa odjížděli o čtyři hodiny později. Objekt je zřejmě památkově chráněný. Příčina požáru ještě není známa. Výše škody půjde pravděpodobně do milionů, vyčíslena ale zatím ještě nebyla.

„Vyhořel kompletně celý dům, interiéry, údajně nová střecha. Hrozilo riziko, že se oheň rozšíří do okolí," uvedl Mikoška. Okolní objekty se hasičům podařilo uchránit. Majitel budovy je na místě.

Zdroj: HZS JMK, ČTK

Štítky požár, dům, střecha, Vranov nad Dyjí, Jaroslav Mikoška, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravské hasiče zaměstnaly v pátek dva požáry  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.