Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Naučit se znakový jazyk mlsáním čokolády? Brněnský projekt pomůže neslyšícím

Naučit se znakovému jazyku může spoustě lidem přijít náročné a možná i zbytečné. Proč však nejít našim neslyšícím spoluobčanům v komunikaci naproti a přitom si pochutnat na skvělé čokoládě? S touto myšlenkou přišla autorka projektu Nangu Zuzana Filipová. K rozjetí chvályhodného projektu potřebuje jediné - vaši podporu v hlasování!

„Jedná se o 3D čokoládové mini ruce pomoci těchto rukou bych chtěla učit širokou veřejnost znakovému jazyku a zaměstnávat brněnské neslyšící. Je to světový unikát,“ říká Zuzana Filipová. Jediné, co nyní projektu chybí v rozletu, jsou finance. „Aby se mohlo započít výroba, musím sehnat dostatek financí na zakoupení stroje. Ten již mám na dosah," dodává Filipová.

Projekt uspěl v soutěži T-mobile Rozjezdy a nyní může vyhrát cenu veřejnosti. „Znamenalo by to mimo jiné 150 tisíc, za které můžu zakoupit stroj a započít konečně s výrobou, zaměstnávat neslyšící a v neposlední řadě učit děti i dospělé interaktivně znakovku mlsáním," prozrazuje Zuzana.

„V loňském roce vyhrál projekt s 14 tisíci hlasy, sice mě tohle číslo trošku děsí, ale věřím tomu, když spojíme hlasy, dopadne to dobře," uzavírá s nadějí Filipová.

Hlasování probíhá zde. Každý hlas se počítá, proto děkujeme všem za hlasování a případné sdílení!  

Štítky projekt, čokoláda, T-Mobile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naučit se znakový jazyk mlsáním čokolády? Brněnský projekt pomůže neslyšícím  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.