Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně se dnes poprvé představí švédské rockové legendy Europe

V brněnské DRFG Areně dnes vystoupí jedna z nejúspěšnějších rockových kapel 80. let, Europe ze Švédska. Čeští fanoušci už mohli skupinu naživo vidět třeba v Praze nebo Zlíně, ale v Brně dosud nekoncertovala.

Zazní největší hity i skladby z novinkových alb, uvedl Michal Hakun z pořádající agentury Moravia Top Concerts. Kapela se zformovala koncem 70. let pod názvem Force, průlom přišel v polovině následující dekády. Skladba The Final Countdown se vyšplhala na první místo v hitparádách 26 zemí světa a prodalo se jí přes osm milionů kopií, uvedl další z pořadatelů Radek Gehringer.

V roce 1992 se Europe rozpadli, v roce 2004 se dali opět dohromady. Nejznámější tváří kapely je zpěvák Joey Tempest.

Jako předkapela vystoupí v DRFG Areně zkušený brněnský Kern a ostravská kapela Public relations. „Kapacita haly pro tento koncertní večer je okolo 7000 diváků," uvedl Gehringer z Moravia Top Concerts. Lítsky jsou k dispozici v síti prodejen Ticketportal.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Europe, hudební skupina, DRFG Arena, Švédsko, Praha, Zlín, Joey Tempest, KERN, AC & C, Public Relations, s.r.o., Ticketportal SK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se dnes poprvé představí švédské rockové legendy Europe  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.