Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno za sto třináct milionů opraví Valchařskou ulici

Brno opraví Valchařskou ulici, stát to bude 113 milionů korun bez DPH. Město je zaplatí z vlastních peněz. Práce by měly začít v září a trvat asi 12 měsíců. Ulice bude celou dobu uzavřená, budou objízdné trasy. Opraveny budou inženýrské sítě, tramvajová trať, trakční vedení i most přes řeku Svitavu, který je památkově chráněný.

Radní schválili výběr zhotovitele veřejné zakázky. Stavební práce ve Valchařské ulici navážou na rekonstrukci křižovatky ulic Karlova a Provazníkova, kde se pracuje na přípravách stavby velkého městského okruhu. „Ulice Valchařská bude po dobu stavebních prací zcela uzavřena. Objízdné trasy nyní připravujeme a schvalujeme je jako součást projektu rekonstrukce," uvedl Mrázek. Dodal, že technický stav ulice je špatný.

Podle něj se omezení dotkne tramvajové linky číslo 4. „Po dobu výluky Dopravní podnik města Brna nahradí tramvaje autobusovou dopravy," uvedl náměstek. Rekonstrukce se uskuteční ve spolupráci s Dopravním podnikem města Brna. „Dotkne se inženýrských sítí jako kanalizace, plynovodu a podobně, ale i kolejového svršku, trakčního vedení a dalších věcí," dodal Mrázek. Mezi ně patří například trolejové vedení nebo světelná signalizace. Pracovat se bude i na Maloměřickém mostě.

Zdroj: ČTK, MMB
 

Štítky Brno, Svitava, Dopravní podnik města Brna, Silnice I/42

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno za sto třináct milionů opraví Valchařskou ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.