Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Při cestě do práce pomáhal hasič u dopravní nehody, i přes vytrvalou resuscitaci řidič bohužel zemřel

Jak jsme již informovali, dnes ráno se stala na silnici I/55 u Hodonína vážná dopravní nehoda. Osobní auto se čelně srazilo s kamionem. Řidič osobáku zůstal v autě zaklíněný. Okolo nehody zrovna projížděl hodonínský hasič Michal Vajčner a ihned se vydal na pomoc. Zaklíněného řidiče začal recuscitovat a nepřestal až do příjezdu kolegů.

Michal Vajčner jel ráno do služby na stanici v Hodoníně. Kolem půl sedmé však přijel ke koloně vozidel před vážnou dopravní nehodou. Zjistil, že záchranné složky jsou teprve na cestě. Řidič osobního vozu byl vážně zraněný a zaklíněný. Nebylo možné jej dostat ven. Hodonínský hasič proto zahájil jeho resuscitaci ještě uvnitř vozidla a pokračoval do příjezdu kolegů a posádky záchranné služby.

Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení řidiče během osmi minut vyprostili a předali do plné péče zdravotníkům. Přes veškeré nasazení i včasnou pomoc Michala Vajčnera a zdravotníků muž na následky vážných poranění bohužel zemřel.

Vajčner se zachoval stejně pohotově, jako dva jeho krajští kolegové. V prvním případě, který se odehrál na konci ledna, projížděl blanenský hasič Petr Studený okolo nehody, při niž vzplanulo auto. Studený duchapřítomně zareagoval a řidiče z hořícího vozu vyprostil. Zraněnému muži tak zachránil život.

Druhý případ se stal o valentýnské noci. Cestou z večeře se svou přítelkyní uviděl slavkovský hasič Jan Dvořáček muže, který zkolaboval. který zavrávoral a spadl do tramvajového kolejiště. Ihned k němu přiběhli a s dalšími kolemjdoucími ho přesunuli mimo kolejiště. Mladý hasič zjistil základní životní funkce a zahájil resuscitaci. V ní střídavě s ostatními přítomnými pokračoval do příjezdu záchranářů. Muže se díky včasnému zásahu podařilo zachránit.

Oba příslušníci obdrželi později pochvalu a poděkování od krajského ředitele hasičů.

Zdroj: HZS JMK

Štítky Hodonín, Jan Dvořáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při cestě do práce pomáhal hasič u dopravní nehody, i přes vytrvalou resuscitaci řidič bohužel zemřel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.